Počeo je Polarni advent u Divljem srcu grada

Počeo je Polarni advent u
Divljem srcu grada

I ove godine uživat ćemo u Polarnom adventu u Zoološkom vrtu grada Zagreba. U čaroban svijet životinja uvest će vas prigodno ukrašene šetnice obasjane tisućama lampica. Poseban program počeo je jučer i traje do 9. siječnja 2022. godine.

Zanimljiv program

U prvom dijelu Polarnog adventa, od 27. studenoga do 19. prosinca program traje od 11 do 19 sati i održava se petkom, subotom i nedjeljom, a u drugom dijelu manifestacije, od 26. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022., svakodnevno. Zoološki vrt se svako jutro otvara u 9 sati, a u danima kada se održava program Polarnog adventa, Vrt se zatvara u 20 sati, a ostale dane te na Badnjak, Božić i Staru godinu u 16 sati. Ovisno o trajanju programa tog dana, u Vrt je moguće ući dok se ne zatvore blagajne, tj. do 15, odnosno 19 sati.

Tijekom Polarnog adventa posebno će zanimljivi biti tematski obilasci Vrta koje predvode edukatori odjeveni u suvremene vilenjake. U 11, 12, 13, 14 i 15 sati sa Zebrina trga kreću obilasci čije su teme Mora li saonice vući baš sob, Životinjski ukrasi, Tko je bio dobar ove godine, Božićno nadmetanje i Gužva u štalici. Pod noćnim nebom slijede obilasci Mrak i vilenjak. Njihov je početak u 16, 17, 18 i 19 sati. Obilasci traju 45 minuta i ne mogu se rezervirati.

Od subote do ponedjeljka 4. do 6. prosinca Divlje srce grada ugostit će Grad svetog Nikole, a od petka 10. prosinca u Edukacijskom centru zainteresirani će moći razgledati edukativni postav Tajne životinjskog svijeta. Kako bi posjetitelji ovjekovječili svoj posjet Polarnom adventu, na nekoliko ih mjesta u Vrtu očekuju posebno kreirane točke za fotografiranje. Restoran Kod morskog lava te njegove kućice na Zebrinu trgu nudit će prigodnu ponudu hrane i pića. Organizatori napominju da tijekom boravka u Zoološkom vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera. Više detalja potražite ovdje.

Učitati još
Zatvori