Kalsarikänni – skandinavski lifestyle trend koji ćete obožavati

Kalsarikänni – skandinavski
lifestyle trend koji ćete obožavati

orionvanessa
@orionvanessa

Nakon Hygge, danskog lifestyle trenda koji je prije nekoliko godina zaludio svijet, Fike, omiljenog švedskog rituala, i Lagoma, uravnoteženog života na švedski način, iz Skandinavije stiže još jedan lifestyle trend koji donosi savršeni odgovor na pitanje kako provesti vikend. Iako je izlazak s ekipom uvijek dobra ideja, trenutno to nažalost nije moguće, a sve što nam ionako treba je opuštena večer doma – bez spremanja, uz novi film, omiljenu seriju ili jednu od knjigu koja nam već neko vrijeme stoji na polici i to read listi – i, naravno, uz čašu vina ili dvije. Upravo su to tajni sastojci iza skandinavskog lifestyle trenda kojeg ćete obožavati.

orionvanessa
@orionvanessa

Kalsarikänni ili Päntsdrunk je lifestyle trend koji dolazi iz Finske i u doslovnom prijevodu, ali i u praksi znači ispijanje vina, kod kuće i u gaćicama. Zašto je Päntsdrunk toliko popularan i možda upravo ono što vam treba večeras?

Savršeni odgovor na pitanje kako provesti vikend

Donedavno, izlasci su bili neizostavan dio svakog vikenda. Od srednjoškolaca koji su organizirali svoje prve kućne tulume i upoznavali svijet klubova do onih u dvadesetima i tridesetima kojima su bili dio dugogodišnje rutine, izlasci su bili razlog zbog kojeg smo s nestrpljenjem iščekivali vikend i oko kojih smo planirali svoj petak i subotu. Ipak, posljednjih nekoliko godina, osim što je promijenilo našu sve bržu svakodnevicu, promijenilo je i način na koji provodimo svoje slobodno vrijeme.

Pridodamo li tome činjenicu da je trenutno najbolja moguća odluka ostati doma, jasno je kako je opuštanje poput Finaca, na Päntsdrunk način, odličan izbor.

Päntsdrunk – lifestyle trend koji ćete obožavati

Zašto večeras ne biste ostali sami doma, preskočili spremanje, otvorili bocu vina i jednostavno uživali. Iako naizgled vrlo jednostavan, ovaj scenarij ponekad nam je, zbog očekivanja, pritiska ili onog nimalo ugodnog FOMO osjećaja da ćemo propustiti nešto važno ili uzbudljivo, gotovo nedostižan.

Ipak, Finci su ga uspjeli pretvorili u jedan od najpopularnijih lifestyle trendova koji ćete poželjeti isprobati sami. Sve što trebate je ostati u udobnosti i toplini svog doma i uživati u čaši vina (ili nekoliko njih) i omiljenim stvarima – bilo da je to najnoviji film, topla kupka ili dobra knjiga.

emmahoareau
@emmahoareau

Päntsdrunk ili ispijanje vina u gaćicama može zvučati vrlo jednostavno, banalno ili čak glupo. Ipak, iza ovog koncepta nalazi se mnogo veća ideja i dublje značenje. Päntsdrunk je jedan od onih rituala koji vode do zdravijeg, energičnijeg i opuštenijeg života – u bilo koje vrijeme i gdje god se nalazili. Njegov cilj je ultimativno opuštanje koje će nam, s vremena na vrijeme, svima dobro doći.

@taylorlashae

Osim što ostavlja prostora za sve one stvari koje volite, osobito sve one stvari koje volite raditi u samoći, ovaj neobičan, ali genijalan lifestyle trend istovremeno nas prisiljava da nekoliko sati provedemo sami sa sobom i vratimo fokus na sebe.

Sada je savršeno vrijeme da isprobate ovaj skandinavski lifestyle trend koji će se, bez sumnje, pretvoriti u jedan od vaših omiljenih vikend rituala.

annelauremais
@annelauremais
orionvanessa
@orionvanessa

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori