Poznati simpatični Nered na novoj lokaciji u Splitu
Poznati simpatični Nered na novoj lokaciji u Splitu

Poznati simpatični Nered na
novoj lokaciji u Splitu

Postoje mjesta kojima se uvijek rado vraćamo jer nas dočekuju svojim šarmom i toplinom. Ako ljetujete na Visu onda ste sigurno upoznati sa simpatičnim mjestom Nered koji okuplja najzanimljivije od domaćeg dizajna. Osim na mnogima omiljenom Visu, Nered ima svoju lokaciju i u Splitu, a upravo nedavno, u jeku same sezone, preselio je na novu – i to izvan turističkog dijela Splita, točnije u ulicu koja živi cijele godine, Matošićevu.

Tako od ovog ljeta možete posjetiti u ulici koja spaja Kazalište i legendarni Kantun Paulina i koja vrvi sadržajima te lokalcima. I sama vlasnica Jolanda Vitaljić odrasla je u obitelji umjetnika i upravo to ju je inspiriralo da se prije sedam godina posveti prodaji ručnih radova svih onih koji ih nemaju gdje izlagati.

”Godinama sam vodila kuhinju poznatog splitskog restorana, ali ovo je bio moj način podrške lokalnim umjetnicima. Za početak, u mojoj su obitelji svi sami umjetnici – mama, sestra, zet i muž. Kako je sve krenulo od mame, priču smo zaokružili pod brendom MamaFaktura pod kojom imamo radionu iz koje izlaze svakakva čuda.”

Nered u ponudi ima isključivo hrvatske proizvode, a svaka se lokacija ističe po nečemu. Tako ćete primjerice na Visu moći pronaći odjeću i nakit Jolandine sestre, dok je dućan u Splitu više usmjeren na suvenire i poklone, sve s potpisom mladih autora. U prvom planu svakako je i keramika tako da ćete vjerojatno odmah prepoznati šalice s potpisom poznatih splitskih brendova Marinski Heartmades i Terra Ceramica. Osim toga, ovdje se može pronaći i Jolandina itekako poznata kuharica ‘My Dalmatian Cookbook’.

Split je ljeti mnogima grad u kojem zastanu na putu prema omiljenom moru, a itekako vrijedi stalnog istraživanja. Iz ljeta u ljeto nudi sve bolju ponudu među kojom se svakako isplati posjetiti sva ona mjesta za koja su zaslužni lokalci. Nered je svakako jedno od njih i zato, ako ga još niste posjetili, svakako ga nemojte preskočiti ove sezone.

Foto: Ivona Bezmalinović

Učitati još
Zatvori