Napravili smo pregled super događanja za vikend

Napravili smo pregled super
događanja za vikend

Vikend pred nama bit će hladan, ali sunčan zato ga pokušajte iskoristiti za druženja i posjet nekim kulturnim i zabavnim događanjima. Imamo za vas nekoliko zanimljivih prijedloga stoga odaberite one koji vam se najviše sviđaju.

ŠIROKO OKO- izložba

U sklopu umjetničkog i istraživačkog projekta “Prošireni mediji” večeras se u Galeriji SC s početkom u 19:00 otvara izložba studenata i alumnija Nastavničkog odsjeka ALU Zagreb te gostujućih studenata APURI Rijeka naziva “Široko oko”. Izložba je otvorena do 19.3., radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Na izložbi “Široko oko” predstavit će se izbor studentskih radova nastalih u razdoblju od tri godine na Nastavničkom odsjeku, koji su kroz individualne autorske pristupe odgovorili upravo na tako postavljene ciljeve. Svojim se umjetničkim realizacijama predstavljaju
studenti, studentice i alumni: Margareta Belančić, Dorotea Braić, Laura Brcković, Sara Butković, Sanda Črnelč, Kristina Dimitrov, Valerija Djanješić, Josip Drdić, Martina Ištvan, Mia Matijević, Stela Mikulin, Marianna Nardini, Ivana Pašut, Andrea Taraš i Lea Zirdum.

Izložba ‘140 godina telefona u Zagrebu’ u TMNT-u

Izložba ‘140 godina telefona u Zagrebu’ bit će predstavljena od 5. ožujka do 24. travnja 2022. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Izložba se održava u povodu 140. obljetnice telefona u Zagrebu, odnosno izgradnje prve telefonske linije i pojave telefona u Zagrebu 1881. godine, svega pet godina nakon njegova patentiranja u SAD-u. Iz fundusa Tehničkog muzeja Nikola Tesla i HT muzeja u Zagrebu izdvojeni su najreprezentativniji predmeti koji zorno ilustriraju tehnički razvoj telefonije od njezine pojave u Zagrebu i Hrvatskoj, pa sve do našeg vremena. (…) Autori izložbe su Goran Rajič, viši kustos Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Vesna Lipovac, viša kustosica HT muzeja.

AntiValentinovo #7

Već je poznato da se Letovcima uvijek pridružuju i razni gosti, a ove godine čast je pripala heavy-metal sastavu Živo blato, kojeg predvodi karizmatični general Vasilije Mitu (znan i kao Siniša Vuco), a tu su i Veseli Sir, Gospodin Mr. Rabbit te vokali Nazifa Gljiva i Trudna Tableta. Uz živopisno Živo blato, svoj dolazak u Boćarski dom potvrdio je i nagrađivani autor i izvođač Alejuandro Buendija, poznatiji kao Saša Antić (TBF), s kojim stižu naravno i Sinovi. Ovdje su detalji.

SuperUho predstavlja: Future Islands u Tvornici Kulture

Ovu osebujnu četvorku iz Baltimorea čine Gerrit Welmers (klavijature), William Cashion (bas, akustična i električna gitara), Samuel T. Herring (vokal) i Michael Lowry (udaraljke), pod zajedničkim imenom Future Islands djeluju od 2006. godine i trenutno iza sebe imaju 6 studijskih albuma. Iskrenost, neopterećenost i jasno vidljiv talent da prenesu svoju viziju moderne inteligentne pop glazbe na slušatelje obećavaju nam jedinstven koncert sutra u Tvornici. Njihov posljednji zagrebački koncertni nastup, onaj u Močvari 2014. godine, je bio rasprodan.

Songkillers live

Po mnogima naš najveći funk bend, Songkillers, dolazi ponovo u Boogaloo! Na krilima singla „Teži slučaj“ odsvirat će najveće hitove u svojoj preko 20 godina dugoj karijeri. Koncert ne bi valjalo propustiti.

Ususret Osmom Martu u Dokukinu

Ususret Danu žena, 8. ožujka, Restart Label i Dokukino KIC donose program sastavljen od biografskih dokumentaraca posvećenih pionirskim umjetnicama i aktivistkinjama koje su obilježile kulturne živote svojih epoha i kojima je zajednički bio poriv ka kršenju tabua i prkošenju tuđim očekivanjima. Gledamo filmove o slavnoj američkoj književnici Sylviji Plath, Man Rayevoj muzi i neustrašivoj fotografkinji Lee Miller, ali i o jednoj od najznačajnijih američkih feminističkih teoretičarka i aktivistkinja bell hooks.

Planinarska školica // KSET

Dosta ti je ispita – došlo je lijepo vrijeme i želiš ga provesti na svježem zraku? Dođi na planinarsku školicu u subotu, 5.3. s početkom u 14 h i zakorači u svijet planinarenja kroz niz predavanja koje organizira Planinarska sekcija KSET-a. Školica se održava kroz četiri subote tijekom ožujka, a na predavanjima ćeš naučiti sve o planinarskoj opremi, prehrani, markacijama, orijentaciji i kretanju, kartografiji, meteorologiji, opasnostima i prvoj pomoći, biljkama, životinjama… i još mnogo toga! Kako znanje ne bi ostalo samo teoretsko, u sklopu školice imamo u planu povesti te na četiri izleta. Prva tri jednodnevna izleta planirani su za nedjelje, 13., 20. i 26. ožujka , ali o njima više na predavanjima. Na najveći, dvodnevni, izlet vodimo te 2. i 3.4. na Učku.

Dinko Bogdanić poklanja ženama sat baleta

Žene – ženama! Tako bi se ukratko mogla opisati nova akcija:7.3 sat baleta koji će voditi Dinko Bogdanić, a prihod će se donirati udruzi Ženska pomoć sada. Plesat će se povodom Dana žena u plesnom studiju Edite Cebalo, a ovoga puta u dvoranu su dobrodošle samo žene. Minimalna donacija za sat je 20 kuna. Razina znanja je nebitna, potrebna je samo prijava, dobra volja i uska odjeća.

Cabaret “Esprit de Paris” by Miro Ungar

Dragi prijatelji kluba Kontesa – Kluba Kazališta Komedija, opet vas vodimo u PARIZ!
Miro Ungar i njegov Cabaret ansambl sretni su da konačno (nakon duge 2 godine pandemijske pauze) mogu vama, draga publiko, ponovno pokazati cabaretsku predstavu „Esprit de Paris“. Naša Cabaret obitelj – sjajna pjevačica Maja Bajamić, Katarina Vukadin (Edith Piaf) i Tanja Pongrac (Zaz), satiričar i imitator Danko Ažić, pantomimičar Frane Meden, step duo Nino Frece i Karla Šilović, šesteročlani plesni ansambl „Kontesice“, cirkuski artist Popiño Circolara i plesačica na šipci Hana Mutka vode vas na dvosatno putovanje po Parizu.

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori