Istražite slavnu Plavu kuću Fride Kahlo na fascinantnoj virtualnoj turi

Istražite slavnu Plavu kuću Fride Kahlo na
fascinantnoj virtualnoj turi

Još u travnju ove godine, kada je gotovo cijeli svijet bio u lockdownu, brojni slavni muzeji virtualno su otvorili svoja vrata kako bi ih posjetitelji mogli obići iz udobnosti svojih domova. Jedan od njih je i Muzej Fride Kahlo koji se nalazi u slavnoj Plavoj kući (Casa Azul), u kojoj je poznata umjetnica živjela, radila i umrla. Naime, muzej je pokrenuo vritualni obilazak kuće i vrta, u 360 stupnjeva i u realnom doživljaju u kojem sada možete uživati s vlastitog kauča.

Prošećite Casom Azul

Casa Azul smještena je u jednom od najstarijih i najljepših naselja u Mexico Cityju. Frida je u njoj provela veći dio svog života, a 1958., četiri godine nakon njene smrti, kuća je pretvorena u muzej. U njoj su danas sačuvana mnoga Fridina poznata djela poput Long live life (1954.), Frida and the Caesarian Operation (1931.) i Portrait of My Father Wilhelm Kahlo (1952.).

Kroz virtualnu turu možete vidjeti kako je slavna umjetnica živjela i osjetiti njen duh na svakom koraku. Zavirite u žutu kuhinju, u kojoj su Frida i njen suprug Diego Rivera često održavali sastanke i dočekivali goste. U spavaćoj sobi na krevetu nalazi se urna u obliku Fridinog lica u kojoj je njen pepeo. Odmah pored je ogledalo u kojem se Frida, prikovana za krevet, ogledala kako bi naslikala svoje poznate autoportrete.

Svakodnevnica umjetnice predstavljena je i kroz njene haljine, korzete, nakit, šminku i druge osobne predmete koji su pomno sačuvani. Posjet Plavoj kući je uistinu dirljiv pogled u život jedne od najvećih umjetnica 20. stoljeća. Na virtualnu turu se možete uputiti ovdje.

Foto: Profimedia, Screenshot

Učitati još
Zatvori