Sve što trebate znati o Vodenjacima

Sve što trebate znati o Vodenjacima

Vodenjak 20.01. – 19.02.

Ovo su neobični i originalni ljudi, začetnici novih trendova koje poslije drugi slijepo slijede. A s obzirom na to da su Vodenjaci prije svega individualci, u toj se točki oni odvajaju od većine, spontano osmišljavajući neku novu i do sad neviđenu novotariju koja će, prije ili kasnije, ući – u modu.

Ono što većini ne uspijeva, a Vodenjacima polazi od ruke kao od šale, jest to da su u svakom trenutku i uvijek – svoji. Neovisan o tuđem mišljenju i prihvaćanju, Vodenjak spontano izražava svoju jedinstvenu osobnost sviđalo se to nekome ili ne. Slobodu koju traži za sebe daje i drugima, zato ovo i jest “najprijateljskiji” znak, jer u sebi utjelovljuje ono što prijateljstvo jest: odnos utemeljen na međusobnoj jednakosti, ali i na poštovanju različitosti, u čijoj osnovi leži obostrana potreba za pomaganjem.

Ovo je zračni znak, muškog polariteta i fiksne kvalitete. Zima je njegovo godišnje doba, a rođendan mu pada između 20. siječnja i 19. veljače.

Vodenjaci su u načelu pravedni i istinoljubivi, no problem je u njihovoj nepristranosti, jer u situacijama konflikta ne stavljaju se na stranu njima drage osobe već isključivo istine i pravde. Ova sposobnost emocionalnog distanciranja nerijetko ih u očima drugih čini hladnima i bezosjećajnima, no oni samo vješto uspijevaju odvojiti srce od razuma, ne dopuštajući osjećajima prevelik utjecaj na um i logiku kojom krajnje objektivno promatraju neku situaciju. I inače su emocionalno neovisni od drugih, eksperimentirajući u odnosima do te mjere da se ona druga strana, ako ih ne prihvati takvima kakvi jesu, vrlo brzo umori i odustane. S njima nikada nije isto, jer i oni sami nikada nisu isti, a ako nešto najviše mrze, onda je to predvidljivost i rutina.

Malo tko može reći kako ih zaista poznaje, jer oni su do te mjere neobični i nepredvidljivi da ni sami ne znaju kako će u nekoj situaciji reagirati. Od silne potrebe da budu autentični, drugačiji i jedinstveni, znaju skrenuti i u buntovništvo i ekstremizam, a svojoj osobnosti dati crtu ekscentričnosti i netolerancije zbog čega će dovesti u pitanje svoje odnose s drugim ljudima. U tom slučaju, neki od njih odlučit će se i za samački život, što inače nije obilježje ljudi ovog znaka, jer su im socijalni kontakti i razmjena ideja s drugima vrlo važni, a koncept čovječanstva i rad na dobrobiti svih najbolji je način na koji Vodenjak može usmjeriti svu svoju mentalnu energiju i nerijetko sasvim neobične sposobnosti.

Hirovitog ponašanja, Vodenjak jednako neočekivano plane u sasvim banalnoj situaciji, ili ostane miran i hladan u okolnostima koje su do krajnosti nabijene emocijama. U stanju je osjetiti ljude i događaje i predosjetiti razvoj neke situacije puno prije nego što se ona zaista i dogodi. Čini se kako mozak tipičnog Vodenjaka kao da radi na jednoj posve drugoj frekvenciji, svjesno i nesvjesno obrađujući mnoštvo podataka.

Sumnjičav je i uvijek iznova propituje ispravnost neke teorije, a istovremeno, može se dogoditi i da mu, u obliku bljeska, na um padnu neka genijalna rješenja koja u nekom području ljudske djelatnosti predstavljaju pravu prekretnicu i označavaju svojevrsnu novu eru neke tehnologije. Jer činjenica je kako je u ovom znaku rođeno najviše genija i inovatora.

Svoj individualizam i jedinstvenu, unikatnu osobnost, Vodenjak pokazuje i stilom odijevanja, kao i svim onim sitnicama kojima je svakodnevno okružen. Voli neobične stvari, nikada se neće povesti za trendovima, već će radije njegovati svoj stil, koji je uvijek izraz njegovog unutrašnjeg bića ili trenutačnog raspoloženja.

Nemirni su, bez osjećaja za materijalne vrijednosti i posjedovanje, a promijeni teže uglavnom i samo radi promjene. Odlazak u drugu krajnost može ih pretvoriti u tiranine i bezosjećajne osobe, nemilosrdne i razdražljive, čija će ekscentričnost i neujednačeno ponašanje prije ili kasnije iz svoje blizine otjerati one koji ga vole.

No ipak, bez njihove originalnosti i inovacija kojima ga iz dana u dan oplemenjuju, ovaj bi svijet bio kud i kamo siromašniji.

Vladajući planet Uran

Otkriven 1871. godine, u mitologiji planet Uran simbolizira prvobitno nebo čija je ljubav s Gejom (Zemljom) rezultirala svim njezinim današnjim potomcima, kako bogovima, tako i ljudima. Stoga, između ostalog, on simbolizira ono “božje” u čovjeku – elemente stvaranja i kreativnosti, igre i otkrivanja onog novog u svrhu rasta.

On predstavlja i svojevrsni put komunikacije na relaciji kozmički um – čovjek, jer kako drugačije objasniti neočekivane bljeskove spoznaje i otkrića koji su se događali nekim njegovim “miljenicima”, a nakon kojih je sveukupan razvoj civilizacije uzimao novi zamah. Kao takav, Uran se sprda s konvencijama, lomi postojeće, tradicionalne i zastarjele obrasce i naglim promjenama u naše živote unosi nešto sasvim novo, što uvijek odudara od onog do sad poznatog i uobičajenog. On je buntovnik i individualac u vječnoj potrazi za dubljom istinom i univerzalnom pravdom.

Više o znaku i detaljima uz ljubav, posao i zdravlje pročitajte na budidobro.com.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori