Danas počinje vladavina Riba – donosimo sve o ovom horoskopskom znaku

Danas počinje vladavina Riba –
donosimo sve o ovom horoskopskom znaku

Ovaj najsenzibilniji znak zodijaka, na samom kraju jednog ciklusa, u vrijeme kada završava zima i počinje proljeće, daje svojim podanicima osobine poput nježnosti, plahosti, idealizma, sklonosti romantici i naglašene emotivnosti.

Maštovite i emotivne Ribe

Sunce ulazi u tzv. ekliptički isječak Riba 19. veljače i prolazi ga sve do 21. ožujka, u završnoj fazi zime i prije proljetnog ekvinocija, kada na scenu stupa Ovan, započinjući svojevrsnu novu godinu prema prirodnim ritmovima koji kreću od buđenja pa sve do zimskog smiraja i simboličkog umiranja u kojemu se priroda priprema za novi ciklus. Upravo s Ribama mir je najdublji, regeneracija najtemeljitija, jer u njoj niče iskra novog proljetnog rađanja. Možda su upravo i zato Ribe toliko tajnovita i komplicirana stvorenja.

I sam pojam vjere je nešto što za ove ljude ima puno dublje značenje i nadilazi tradiciju i puki običaj. I inače, Ribe uvijek traže dublji smisao odnosa i pojmova pa ih valjda upravo zbog toga ostali teško mogu razumjeti i drže ih emocionalno prezahtjevnima i nerealnima.

Tipična Riba i zato im se zna dogoditi da ih katkada zateknete nekim pitanjem i komentarom, u situaciji u kojoj se čini kao da su, nakratko, nekamo otplovile mislima i isključile se iz realnih zbivanja.

Njihov je unutrašnji svijet toliko intenzivan i bogat da jednostavno nisu u stanju fokusirati svijest na ta dva toliko različita “kolosjeka”. Um im gotovo uvijek “odskače” od srca, bolje reći – srce rijetko sluša ono što mu um govori, tako da se, gotovo redovito, čak i oko najmanjih stvari u njima odvija borba, iako je u osnovi predvidiva, jer kod ljudi ovog znaka srce ipak uvijek ima prednost i na kraju pobjeđuje. To je jednostavno njihova priroda.

Zato čeznu za mirom i samoćom više nego drugi ljudi, a sve kako bi se “sastavili” nakon emocionalnih bura i nevera ili jednostavno skupili snagu za nova životna razdoblja i promjene koje dolaze.

Ovo je znak toliko plahih, ranjivih i osjetljivih ljudi, da, neki od njih, trajno mogu zaglaviti u ulozi i obrascu žrtve koju svi iskorištavaju jer, činjenica je kako se svakoj osobi rođenoj u ovom znaku barem jednom dogodilo da bude iskorištena od strane kakvih sebičnih i beskrupuloznih osoba. Istina je da im se to može dogoditi jedino ukoliko su se za nekog duboko emocionalno vezale, jer tada nema toga što nisu u stanju učiniti za osobu koju vole.

Istina je da im se to može dogoditi jedino ukoliko su se za nekog duboko emocionalno vezale, jer tada nema toga što nisu u stanju učiniti za osobu koju vole.

Planet Neptun koji vlada ovim znakom ukazuje na simboliku žrtve, svojevrsni raskorak sa stvarnošću, kao i na sklonost k nerealnom. Ovo je planet umjetnosti (glazbe, plesa, fotografije, filma, slikarstva, poezije, glume i kazališne umjetnosti općenito), ali istovremeno i raznih oblika ovisnosti pa se mnogima od njih zna dogoditi ovisnost o kakvom sitnom (nerijetko i nekom krupnijem) poroku, zatim o ljubavnom odnosu ili nekoj određenoj osobi ili o bilo čemu za što se dubinski i istinski emocionalno vežu pa makar to bio i posao koji rade. Ribe se uvijek daju potpuno i bez zadrške, iskreno, do samog dna svog bića.

Više o znaku i detaljima uz ljubav, posao i zdravlje pročitajte na budidobro.com.

Učitati još
Zatvori