Doznali smo sve o Glow Run Zagreb – atraktivnoj utrci u sklopu Festivala svjetla

Doznali smo sve o Glow Run Zagreb – atraktivnoj utrci u sklopu Festivala svjetla

Ovaj tjedan Zagreb će zasvijetliti na najljepši mogući način, a to je zato što se u grad vraća Festival svjetla. Prvi ovakav događaj bio je organiziran 2017. godine, a posljednje dvije pandemija ga je prisilno stavila na pauzu. Zbog toga čaroliju četvrtog festivala po redu čekamo više nego ikad, a veselje je još veće zbog jedinstvenog događaja koji se sprema u subotu. Radi se o utrci Glow Run u sklopu koje će centrom grada potrčati ljubitelji dobre zabave i zdravog života!

Glow Run utrka na atraktivnim lokacijama

Glow Run je noćna utrka u kojoj će se duž dionice od pet kilometara prolaziti kroz najvažnije točke festivala na kojima su postavljene svjetlosne instalacije. Od državnog arhiva, gdje utrka starta, ide se u smjeru istoka i radi krug oko Džamije. Nakon toga trči se prema Trgu bana Jelačića odakle se nastavlja prema Britancu. Nakon Britanca trkači se spuštaju prema Deželićevoj  i idu prema cilju koji se nalazi na mjestu odakle je sve i počelo.

Što možete sve očekivati

I sami trkači prilagodit će se mjestu i vremenu održavanja pa će tako biti obučeni u neonskim majicama i okićeni neonskim narukvicama koje su dio startnog paketa. Organizatori pripremaju bogati program, a zanimljivost je da će u suradnji sa zagrebačkim art umjetnicima postaviti art wall. Po njemu bi slikali i sudionici čime bi se napravila poveznica s još jednim važnim dijelom zagrebačke kulture. Dobra vijest stiže i za vlasnike ljubimaca – utrka je dog friendly pa i njih možete povesti sa sobom.

Ususret Glow Runu odlučili smo popričati s organizatorima i saznati od njih još neke detalje i zanimljivosti. Njih nam je otkrio Ante Grancarić iz Pop Up projects & events koje donosimo u nastavku.

  • Festival svjetla ponovno se vraća u Zagreb i možemo reći da je već poznati događaj. S Glow Run utrkom se nismo još susreli. Radi li se o prvom izdanju?

Tako je, ovo je prva godina Glow Run-a koji radimo u suradnji sa ekipom iz Run Croatia koji organiziraju jako veliki broj cool utrka, a najpoznatija je definitivno Advent Run Zagreb.

  • Kako se rodila ideja za ovim projektom? Što je ono što ovu utrku čini posebnom i drugačijom od drugih?

Sam Festival svjetla je bio naravno inspiracija, a ideja se rodila jer smo htjeli da se na jedan drugačiji način doživi cjelokupini Festival, a posebna je po tome što će sami trkači sa svojim svjetlećima obilježima protrčati pored nekih instalacija i time zapravo biti jedan zabavni dio cijelog koncepta festivala.

  • S obzirom da se radi o utrci koja dođe kao večernji izlazak, hoće li biti i neke zabave prije ili nakon utrke?

Na samoj lokaciji će cijelu subotu biti zabavni sadržaj, od cool instalacija do našeg “Music Boxa” u kojem će atmosferu zagrijaviti DJ SyMart i DJ Stanko Bondža.

  • Koliko trkača očekujete i kako biste pozvali naše čitateljice i čitatelje da i oni zatrče?

Očekujemo oko 700-800 trkača, a sve koje žele iskustiti jedinstveno noćno trčanje kroz centar grada za vrijeme Festivala svjetla, ovo je stvarno događaj koji ne želite propustiti.

Utrka starta u subotu 19. ožujka ispred Državnog arhiva s početkom u 22 sata, a prijaviti se možete na linku.

Foto: Glow Run Zagreb

Učitati još
Zatvori