Sutra kreće veliko proljetno glancanje Zagreba uz kavu i krafne – svi su dobrodošli!

Sutra kreće veliko proljetno glancanje Zagreba uz kavu i krafne – svi su dobrodošli!

Dolaskom proljeća i provođenjem sve vremena u prirodi ponovno osvještavamo koliko je zapravo smeća prisutno po zelenim površinama, šumama i javnim gradskim parkovima. Također, osvještavamo i hitnu potrebu za djelovanjem i promjenama. Uz malo truda, vremena i dobre volje dobrih ljudi, ovaj problem zapravo i nije teško riješiti. No, potrebno je djelovati odmah, ali isto tako i mlađim generacijama usađivati svijest o važnosti očuvanja prirode. Jedna velika i izrazito bitna inicijativa, pod imenom GLANZ Zagreb (GLANZagreb) stvorena je s namjerom da napravi prve velike korake u tom smjeru i za tako nešto zainteresira što veći broj građana. S prvom akcijom kreću već sutra.

GLANZ Zagreb

Ove nedjelje, 20. ožujka održat će se prva akcija GLANZanja Zagreba. Započet će u 10 sati sastankom u Botaničar baru. U planu je čišćenje Marulićevog parka i druženje sa susjedima uz kavu i krafne, koje će za sve vrijedne sudionike pripremiti Janja Benić, poznata kao Janjolinka.

Kako saznajemo, ovo je prva od mnogih akcija koje će biti organizirane pod imenom GLANZagreb. Zato, zapratite njihov Instagram profil ako ste zainteresirani za nadolazeća ugodna, a društveno korisna druženja u Zagrebu.

Program

Od 10:00 do 10:30 predviđen je kratki uvod o GLANZ inicijativi, budućim planovima i akciji proljetnog glanzanja Marulićevog trga. U 10:30 slijedi podjela alata i sudionika u manje grupe, od 11:00 do 12:00 traje sama akcija glanzanja, a zatim, od 12:00 do 13:00 druženje uz kavu i krafne.

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori