Gdje ste za Novu? Donosimo vam popis događanja u hrvatskim gradovima

Gdje ste za Novu? Donosimo vam popis
događanja u hrvatskim gradovima

Mnogima se od nas još nije ‘slegnula’ 2021., a nova godina već je iza ugla. Kraj prošle godine bio je iznimno stresan ljude diljem Hrvatske, uz potres i tada rekordne brojeve novozaraženih, malo je tko uopće pomišljao na organizirani doček. Posljednjih smo se 12 mjeseci kolektivno zbrajali i polako okretali novu stranicu, život se vratio u normalno stanje, onoliko koliko je to moguće, počeli smo ponovno putovati i nešto češće organizirati druženja, iako u drugačijim uvjetima. Sve je to razlog zašto ćemo u 2022. zakoračiti s novom dozom optimizma, a ovu godinu ispratiti u ljepšoj atmosferi. Još uvijek je situacija neizvjesna pa brojni dočeci na otvorenom nisu potvrđeni, većinom se koncerti održavaju u privatnim prostorima hotela i restorana.

U nekoliko nas gradova u Hrvatskoj ipak očekuje prigodan doček Nove godine uz koncerte i vatromet, a ako još ne znate gdje biste proveli tu noć, u nastavku donosimo što će se događati na određenim hrvatskim destinacijama.

Zagreb

Tradicionalni doček Nove godine na Trgu bana Jelačića posljednji se put održao 2019. godine. Pandemija je i ovoga puta stopirala planove pa zasad još uvijek nije potvrđeno bilo kakvo događanje na glavnom trgu. Međutim, u Zagrebu je organiziran doček u brojnim hotelima, restoranima i klubovima. Među najuzbudljivijim je događanjima svakako tradicionalan dočeku Tvornici i već sedmu godinu za redom zabavljat ćemo se na dva floora. Na Velikom pogonu očekuje nas mash up hitova osamdesetih pa sve do danas, a na Malom pogonu čut će se manje komercijale, ali izvrsna plesna glazba. Svirat će DJ-evi, a interesantno je da će prvi put puštati novi radio Tvornice. Sve počinje 31.12. u 18 sati, a ulaznice iznose 50 kuna u pretprodaji.

Split

U Splitu se tijekom prosinca odvijaju brojni programi u sklopu adventa pa je tako organiziran i doček Nove godine. Sve će se odigrati u bašti Zvončac u kojoj će nas u novogodišnje raspoloženje uvesti irski pop bend Thrill Band, a zatim će vrhunac večeri obilježiti koncert popularnog splitskog benda TBF koji e nastupati od 22 sata do 2 ujutro.

Rijeka

Jedan od nama najinteresantnijih dočeka održat će se upravo u Rijeci. U prosincu je Rijeka postala jedna od najljepših adventskih lokacija u bogati program u centru, a posebno onaj na Trsatskoj gradini koji traje do 7. siječnja. Jedan je ovo od rijetkih hrvatskih gradova koji će imati organiziran doček na otvorenom pa će tako u Rijeci nastupati legendarni Neno Belan i grupa Fiumens. Iako još uvijek nije potvrđeno hoće li se sve dogoditi na Korzu ili na nekoj drugoj gradskoj lokaciji.

Dubrovnik

Uz Rijeku, uzbudljiv program na otvorenom donosi i Dubrovnik. program 8. dubrovačkog zimskog festivala kulminirat će organiziranim dočekom Nove godine u sklopu kojeg će nastupati popularni hrvatski bendovi Vatra, na čelu s Ivanom Dečakom, te Silente čije glazbene hitove vole brojni ljubitelji domaće glazbe. U Dubrovniku nas očekuje i vatromet za doček, a na Staru godinu će ispred Gradske kavane dubrovački koktel majstori pripremati specijalne koktele.

Opatija

Opatija ima organizirani doček na nekoliko gradskih lokacija. Primjerice, dječji doček održat će se 31. prosinca na Maloj ljetnoj pozornici, a navečer odrasle očekuje nastup benda Groovers od 22 sata na velikoj Ljetnoj pozornici. Nekoliko hrvatskih izvođača, među kojima su Šajeta, Trio Rio, David Danijel, Duško Jeličić i Bonaca te drugi, nastupat će na Mrkatu, trgu ispred tržnice. Glazbeni program uz DJ-ja i bendove neće izostati ni ispred umjetničkog paviljona Juraj Šporer pa tako uz Rijeku i Opatiju, Kvarner ima zaista uzbudljive planove za doček.

Karlovac

Karlovac ove godine ima šarmantnu adventsku ponudu pa tako i doček Nove godine. Na popularnoj karlovačko lokaciji za koncerte, ispred Glazbenog paviljona, održat će se organizirani doček uz gastro ponudu, a večernji program ispunit će prvo Gospodari Tambura, zatim domaći bend Black&White, a atmosferu i ulazak u novu 2022. obilježit će i novogodišnji vatromet.

Fužine

Pitoreskno mjesto u Gorskom kotaru omiljena je jesenska i zimska destinacija, a doček Nove u podne postao je već kultno događanje u Fužinama. Svake godine Fužinarci kreću s tulumarenjem u 10 ujutro, a u podne euforično dočekuju novu godinu. Nerijetko izvrsna atmosfera vlada tijekom cijelog dana, a ove godine zbog će se doček po prvi put održati na više lokacija. Međutim, još uvijek nisu sve definirane i potvrđene. Bez obzira na sami doček, izlet u Fužine uvijek je dobra ideja.

Ususret 202. godini, nadopunjavat ćemo ovaj članak novim informacijama o organiziranim dočecima i najuzbudljivijim koncertima ako isti budu potvrđeni.

Foto:. Pexels, Nereo Crnić, Instagram

Učitati još
Zatvori