Biljke.plants ima cool DIY set za izradu biljnog terarija

Biljke.plants ima cool DIY set za
izradu biljnog terarija

@Biljke.plants predstavljaju novitet na hrvatskom tržištu – DIY TERARIJ SET – kompletnu opremu za samostalnu izradu biljnog terarija. 

Biljni terariji apsolutni su must have u svakom urbanom interijeru, a ako ga još nemate sad je pravo vrijeme za nabavku! Biljni terariji male su džungle u staklenkama koje prirodu donose u vaš dom. Oni su samoodrživi eko sustavi koji zahtijevaju minimalnu njegu, tako da vam neće oduzimati mnogo vremena. U terarijima se biljke zalijevaju kondenzacijom, a fotosintezom proizvode hranu i kisik. Dakle, biljke vam nikada neće uvenuti jer ih niste zalili. Naprotiv one će se same zalijevati!

Sami izradite biljni terarij

DIY TERARIJ SET  omogućava vam samostalnu izradu terarija s biljkama po vašem izboru! Set dolazi s kompletnom opremom, biljkama i alatima za izradu terarija kao i video uputama koje će vas korak po korak voditi kroz proces. Ovaj set će vas spasiti od višesatnog lutanja po trgovinama u potrazi za opremom, kao i pregledavanja stotina različitih videa, od kojih na kraju niti jedan neće biti dobar. 

U setu se nalazi staklenka od 750 ml s poklopcem, a u ponudi su kameni i drveni poklopac. Uz set dolaze i ukrasno kamenje, pijesak ili komadići drveta, aktivni ugljen, zemlja, mrežica i naravno biljke. DIY TERARIJ SET dolazi kao custom made set – moguće je birati vrstu poklopca za staklenku, boju kamenčića ili pijeska, kao i dvije vrste biljaka koju želite u svom terariju. Svaki terarij, uz dvije  biljke po izboru, sadrži mahovinu! Također set uključuje i alat za izradu terarija – štapiće s kojima ćete saditi biljke i papirnatu slamku koja služi za čišćenje biljaka od zemlje. Uz diy terarij set dobivate video upute s detaljnim opisom svakog koraka izrade, kao i letak s uputama za njegu terarija! 

Biljke koje se koriste u zatvorenim biljnim terarijima su tropske biljke koje vole visoki stupanj vlage. Pri izboru biljaka moramo pripaziti na njihovo prirodno stanište i ukoliko želimo da nam uspije uzgoj te biljke moramo se potruditi približno stvoriti uvjete u kojima ta biljka u prirodi boravi. Ovisno o dostupnosti biljaka na raspolaganju su bršljan, fittonia, hypoestes, paprat,ukrasna šparoga, mahovina, kućna sreća, sobna palma, afrička ljubičica i druge!

Izrada terarija vrlo je jednostavna, potrebno vam je 30ak minuta dobre volje i strpljenja, a kao nagradu za ovaj zabavni proces dobiti ćete lijep ukras za dom!

 Set možete naručiti preko instagram profila @Biljke.plants ili preko maila [email protected]m . Sve informacije oko narudžbe nalaze se u naglascima. Cijena je 120 kuna! 

Iza instagram profila @Biljke.plants stoji Ana Hrgovčić, studentica povijesti umjetnosti i filozofije u Rijeci, ljubiteljica biljaka i hobbistica. Ljubav prema uzgoju biljaka počela je 2018. kada sam za rođendanski poklon dobila Monsteru. Naravno, tada nisam znala da je ona najpopularnija instagram biljka, niti da se zove Monstera. U dvije godine Monstera je s 3 lista narasla na 11 listova (minus onaj jedan kada mi nije uspjelo razmnožavanje), a moja kolekcija je narasla na preko 70 biljaka, terarija i kokedama. Trenutno se nalazim u rodnom gradu – Vinkovcima i proizvodim terarije, diy terarij setove i kokedame. Osim setova od mene možete naručiti već gotove terarije i kokedame. 

Foto: Biljke.plants

Učitati još
Zatvori