Bez brige s Dijanom nova je emisija koja demistificira psihološku pomoć

Bez brige s Dijanom nova je emisija koja
demistificira psihološku pomoć

Dijana Čuljak, televizijska urednica i voditeljica, nakon gotovo deset godina izbivanja iz javnog života ponovno će stati ispred kamere. Dijana pokreće svoju emisiju “Bez Brige s Dijanom” koja će se premijerno prikazivati ponedjeljkom u 19 sati.

Lani je, naime, na preporuku obiteljske liječnice Marije Petrovčić najprije potražila pomoć u zagrebačkom Centru za integrativni razvoj – a potom se odlučila ondje i sama educirati. Uvijek su joj bile bliske teme psihološkog zdravlja, još od srednje škole, pa je tada čak razmišljala da postane psihijatrica.

“Umjesto da samo čitam knjige i lamentiram s prijateljicama o rješavanju raznih problema, upisala sam module psihoterapije u Centru za integrativni razvoj gdje imaš priliku da nakon šestogodišnjeg školovanja postaneš psihoterapeut. Prošla sam neka katarzična stanja u životu, a umjesto gledanja neprijatelja izvana, pokušala sam prodrijeti dublje u sebe. Zanimalo me što skrivaju dubine našeg mozga, svijesti i savjesti i sad je došlo vrijeme da se time detaljnije pozabavim. Jako me intrigira spoznaja da možemo mijenjati modele ponašanja koje smo do šeste godine života pospremili u podsvijest. Ne moram biti karakter i osobnost kakva jesam ako mi to ne stvara životno zadovoljstvo. U mijenjanju stvari koje nisu dobre našla sam jednu novu dimenziju života, onu koja me ispunjava”, otkriva Dijana Čuljak, dodajući kako s cijelim nizom alata može i želi pomoći što većem broju ljudi.

Projekt “Bez brige” pokrenula je smatrajući da je psihološka pomoć u bilo kojem obliku i dalje tabuizirana tema, čak i među visokoobrazovanim ljudima, a živimo u vremenima kad je ona potrebna više nego ikad. 

“Naziv “Bez brige” je kontrapunkt onome kako se svi mi danas osjećamo. Jer, ja prva nisam bez brige i teških životnih izazova. Ali, nekako pokušavam da uz svu tu pomoć koju tražim i dobivam izdržim dan i život te da u svemu vidim neku ljepotu. Mislim da tu vizuru trebamo ponuditi našim čitateljima i gledateljima. Jako je važno da vidimo svjetlo na kraju tunela. Čaša je poluprazna ili polupuna, a mi želimo da bude ovo drugo i da vidimo kako to možemo postići na odgovarajući način”, objašnjava Dijana Čuljak i dodaje kako će razgovorom s raznim stručnjacima – psihijatrima, psiholozima, psihoanalitičarima… – pomoći ljudima da osvijeste strahove, nervoze, neuroze i druga loša stanja te da pronađu rješenje.

Tko?                Dijana Čuljak

Što?                 Emisija na Gloria.hr i Facebooku.

                        Bez Brige s Dijanom je emisija iz produkcije Hanza Medije.

Kada?             Ponedjeljak u 19h

Koliko?            Jednom tjedno  (30-40min)

Foto: Neja Markičević/Cropix

Učitati još
Zatvori