Prva adventska događanja u Hrvatskoj koja jedva čekamo posjetiti

Prva adventska događanja u Hrvatskoj
koja jedva čekamo posjetiti

Adventska događanja ove godine prožeta su cijelom Hrvatskom. Advent se, za sada, održava u Zagrebu, Crikvenici, Opatiji i Varaždinu. Gradovi okićeni lampicama i hrana koja u nama budi blagdansko veselje samo su neke od stvari koje nas čekaju ove godine na Adventima. Svaki grad ima poseban način održavanja adventskog veselja, kako će to izgledati ove godine u četiri hrvatska grada pročitajte u nastavku.

Advent u Zagrebu

Blagdanska idila u Zagrebu kreće 27. studenog tradicionalnim paljenjem svijeće na zagrebačkom Manduševcu i lampica na Zrinjevcu. Ove godine Advent Zagreb nudi 14 programa s preko 100 koncerata koji će se pobrinuti da blagdanska čarolija uđe u svakog pojedinca. Ovogodišnji Advent u Zagrebu prožet je glazbom, kulturom i svjetlom. No, može se pronaći ponešto za svakoga, cijeli program koji će zablistati u duhu Adventa možete pronaći ovdje!

Advent u Varaždinu

Blagdanska čarolija u Varaždinu započinje 26. studenog, a ove godine smješten je u srce povijesne gradska jezgre. Glavni varaždinski trg, Korzo, ove godine osvanuti će pod ruhom Bijelog Korza. U ponudi je raznovrsna ugostiteljska ponuda u osam kućica, vlakić Djeda Mraza, a subotama će se, uz sve, i svirati. Osim Korza, blagdansku idilu možete pronaći i na Trgu Miljenka Stančića, Kapucinskom trgu – na kojemu je ove godine postavljeno klizalište. Kućica Djeda Mraza nalazi se u Gajevoj ulici, a odlična je za zabavu najmlađih.

Advent u Opatiji

Advent u Opatiji ove godine počinje 26. studenog, a božićna čarolija nalazi se na lokacijama kao što su park sv. Jakova, park Angiolina, Slatina, Lungomare, Ljetnu pozornicu, gradsku tržnicu i pitoreskno Volosko. Osim prekrasnih lokacija na Adventu će biti i bogata gastro ponuda, a posebno ove godine biti će dostupan i Festival čokolade koji će zasladiti početak prosinca. Cijeli program možete pogledati ovdje!

Advent u Crikvenici

Adventsko vrijeme u Crikvenici počinje 27. studenog na tri lokacije paljenjem božićnih lampica. Ove godine će svi posjetitelji Adventa uživati u programu u Preradovićevoj ulici, na klizalištu Ledena morska bajka na Trgu Stjepana Radića te u Šumi Djeda Božićnjaka u Adventskom parku. Što se tiče gastro ponude festival palačinki Palačinka’da zasladiti će svačije nepce. Sve informacije o ovogodišnjem program, fotografije i obavijesti biti će objavljene na Facebook stranici Advent Crikvenica i web stranici Grada Crikvenice.

Foto: Advent u Zagrebu, PR/Petar Kurschner, TZ Varaždin, Crikvenica.hr

Učitati još
Zatvori