Moderna mama: Nika Kamenski
Moderna mama: Nika Kamenski

Moderna mama: Nika Kamenski

Nika Kamenski poznata je domaća influencerica i jedna od omiljenih ‘it’ djevojaka čiji stil volimo pratiti. Uvijek odjevena besprijekorno, obožava otkrivati nove trendove u svijetu mode i ljepote. Međutim, ovoga puta svu pažnju ukrao nam je njezin sedmomjesečni sinčić Nikola.

Ušuškan u naručju mame, dočekao nas je znatiželjnim pogledom. Nasmijan i veseo dječačić vrlo je ozbiljno pristupio svom snimanju i spretno pozirao. U ugodnoj atmosferi doma i veselom raspoloženju razgovarali smo s Nikom o izazovima koje sa sobom donosi majčinstvo i odgoj. I dok je Nikola, tu i tamo, sa žarkom željom da i on nešto kaže izmamio osmjehe na našim licima, Nika nam je otkrila na koje ju je načine majčinstvo promijenilo i kako su se ona i suprug snašli u najljepšoj ulozi. Sve detalje donosimo u nastavku.

Moderna mama, Nika Kamenski 09_Sanja Jagatić

Uloga mame sa sobom donosi toliko toga…

 • Kako je period trudnoće prošao za tebe?

Imala sam sreću da sam zaista imala prekrasnu trudnoću i porod. Nisam imala mučnine, super sam se osjećala i vježbala pilates do zadnjeg dana.

 • Što te najviše iznenadilo kad si postala mama? Jesi li se odmah snašla u svojoj novoj ulozi?

U studentskim danima sam čuvala djecu, pa sam imala iskustva s malom djecom i bebama. Tako da me tog dijela nije bilo strah i, recimo, bila sam spremna. Najviše me iznenadio nalet hormona nakon poroda i svi osjećaji koje osjećaš kada postaneš mama. Sjećam se da mi je tih prvih 10-ak dana zaista bio kaos u glavi od svega. Od toga da preispituješ sve što radiš, do toga da se opraštaš od ‘prošlog’ života, a uz to si najsretniji na svijetu.

Moderna mama, Nika Kamenski_Sanja Jagatić
 • Kako ste se odlučili za ime?

Oduvijek mi se sviđalo ime Nikola i govorila sam da bih tako nazvala sina. Iako ljudi misle da sam ga nazvala po sebi, to nije bilo namjerno, ali mi je sad slatko. 😊 Htjela sam da ima lijepo klasično ime i da mu paše uz prezime.

Nikola je zaista savršen. Jako je dobar, super spava i veselog je karaktera tako da zaista uživamo s njim.

Moderna mama, Nika Kamenski 02_Sanja Jagatić

Majčinstvo te nauči da na neke stvari ne možeš utjecati

 • Nikola je ušao u vaš život prije sedam mjeseci. Kakav je kao beba? U kojim te je sve pogledima promijenio?

Znam da to vjerojatno svaka majka misli za svoju bebu, ali Nikola je zaista savršen. Jako je dobar, super spava i veselog je karaktera tako da zaista uživamo s njim. Promijenio me ne način da sam postala opuštenija oko nekih stvari, posebice oko onih na koje ne mogu utjecati.

 • Što si naučila o sebi uz Nikolu?

Uz Nikolu, i kao majka, sam naučila da mi žene zaista možemo sve. Ponekad i sebe iznenadim koliko multitaskam i koliko toga mogu sama napraviti uz brigu o njemu.

Moderna mama, Nika Kamenski 03_Sanja Jagatić

O ritualima…

 • Kako pronalaziš vrijeme za sebe i svog supruga? Koji su neki tvoji rituali opuštanja, a kako kradete trenutke za sebe kao par?

Od početka mi je bilo bitno da i nakon dolaska bebe suprug i ja ostanemo posvećeni jedan drugom i da uvijek pronađemo vrijeme samo za nas dvoje. Volimo otići na večeru sami ili pogledati neku dobru seriju kada Nikola ode na spavanje.

Moderna mama, Nika Kamenski 10_Sanja Jagatić
 • Što vam olakšava ulogu roditelja?

Roditeljstvo nam prije svega svakako olakšava Nikola koji je zaista easy going dijete i što uz sebe imamo odličnu podršku obitelji. Svi su jako uključeni oko njega i svi ga žele pričuvati i pomoći nam.

Moderna mama, Nika Kamenski 04_Sanja Jagatić

Omiljeni trenuci u danu

 • Kako izgleda vaš tipičan dan? Koji ti je trenutak u danu s Nikolom najdraži? 

Volim dobru rutinu i to je ono što mi olakšava svakodnevicu. Imam sreće da radim od doma tako da mogu biti s Nikolom, a opet uspijem odraditi i stvari za sebe. Jutro započinjemo s maženjem i igrom. Kada Nikola ima prvi jutarnji odmor ja odradim svoje mailove i napravim plan što trebam za posao taj dan. Prije ručka odemo u šetnju, a popodne Nikola duže spava pa ja stignem odraditi drugi dio posla i što trebam u stanu. Popodne i suprug dolazi s posla pa uglavnom nas troje odemo u šetnju i uživamo. Imamo rituale kupanja prije spavanja koje posebno volimo. Pogotovo sad kad je Nikola stariji i sve više možemo imati interakciju s njim. Zaista bude zabavno. 🙂

Moderna mama, Nika Kamenski 05_Sanja Jagatić
Moderna mama, Nika Kamenski 06_Sanja Jagatić

Uz dobru organizaciju, sve se može

 • Imaš istančan ukus za modu i stil, što se jasno očituje i u uređenju doma. Kako si odlučila urediti Nikolinu dječju sobu?

Znala sam da želim da tonovi u sobi budu nježni i umirujući. Kada sam saznala da čekam dečkića znala sam da će uređenje sobe biti u svijetlo plavim i bež nijansama. Znala sam da će jedan dan igračke unijeti dozu šarenila i boja, tako da sam htjela da je sama soba nježna kako ne bi bilo svega previše. Najdraži dio sobe su mi tapete na glavnom zidu koje su sve nekako povezale i zaokružile cijelu priču. Prezadovoljna sam kako se sve na kraju uklopilo.

Moderna mama, Nika Kamenski 07_Sanja Jagatić
 • Poznato je i da voliš putovanja, što imamo prilike vidjeti i na Instagramu. Je li Nikola bio već na nekom putovanju s vama i kako je to podnio?

Nikolu od prvog dana vodimo svugdje i navikavamo ga na drugačija okruženja. Već s 3 mjeseca smo ga vodili na obiteljsko putovanje po Toskani. Mislim da se uz dobru organizaciju sve može, pa tako i putovati s bebom.

Moderna mama, Nika Kamenski 08_Sanja Jagatić

Savjeti za kraj…

 • Jesi li dobila neke savjete od bliskih žena i mama, a koje bi voljela proslijediti dalje drugim mamama?

Savjeta oko trudnoće i majčinstva uvijek ima napretek sa svih strana. Moj savjet bi bio da slušaš svoje instinkte jer i same od početka možemo osjetiti neke stvari, uz to da imaš jednu go-to osobu koju bez problema možeš pitati za savjete i pomoć. Shvatila sam da često kada se raspitujemo na više strana znamo dobiti drugačije savjete jer svatko imao svoj način odgoja, a onda i dalje ne znaš što napraviti. To ne znači da ne treba istražiti nešto i potražiti drugo mišljenje.

Učitati još
Zatvori