Minimalistički stan koji se s lakoćom pretvara u ured

Minimalistički stan koji se s
lakoćom pretvara u ured

Od polovice 20. stoljeća minimalizam je konstanta u uređenju interijera, vraća se svako malo kao jedno od najboljih rješenja za organiziranje i dekoriranje životnog prostora. Svjedoci smo sve popularnijem i češćem uređenju životnog, a i poslovnog prostora u tom stilu.

post 01

Minimalistički orgaziran prostor, posebno za mladu obitelj, najbolji je način kako zadržati dom urednim, lijepim i dizajnerski zanimljivim. Arhitektonski studio Berislava Biondića u suradnji s arhitektom Robertom Bodišem projektirao je za mladu obitelj prostor koji se može transformirati i u prostor za rad i primanje stranaka.

post 03

Želja je bila ostvariti ambijent koji priziva dojam organiziranosti, usredotočenosti i arhitektonske čistoće. Taj efekt je postignut korištenjem minimalnog broja elemenata.  Svi elementi su u svojem izgledu suzdržani te se njihovi oblici svode na osnovne geometrijske odnose bijelih ploha u prostoru u kontrastu s monokromatskim detaljima.

post 03-a

Radi ostvarenja fleksibilnosti prostora uvode se po mjeri izrađeni ormarski elementi koji se stapaju sa zidovima i ukidaju granicu između zida i elementa namještaja. Bijeli ormarski elementi istovremeno se dematerijaliziraju i prividno postaju zidni arhitektonski element stana.

post 04

Ovakav koncept uređenja prostora i korištenja elemenata provodi se dosljedno u svim prostorijama stana, od kuhinje do dječje sobe. Takva organizacija prostora omogućava dodatni prostor, tj. velike bijele zidne plohe slobodne za svjetlosne instalacije ili umjetnička djela što daje osobni i topli završetak u uređenju minimalistički uređenog stana.

post 07

Svojom suzdržanošću projektirani prostor zamišljen je kao neutralno bijelo platno koje sami korisnici oslikavaju svojim životnim stilom.

post 09

post 08

Foto: Danijel Milčić

Učitati još
Zatvori