Mini vjenčanice – trend kojeg bira sve više mladenki za svoj dan
Mini vjenčanice – trend kojeg bira sve više mladenki za svoj dan

Mini vjenčanice – trend kojeg bira
sve više mladenki za svoj dan

Jako smo sretni što je došlo ono vrijeme u godini kada se vraćamo slavljima, a jedna od najbrojnijih to su svakako vjenčanja. Iako se mi ne spremamo pred oltar, mnoge mladenke do kraja ove godine izreći će svoje sudbonosno da. U potrazi za idealnom haljinom sve se više mladenki okreće nekonvencionalnim odabirima. Tradicionalno duge vjenčanice u romantičnom duhu su klasika koje se mladenke teško odriču. Ipak, u želji da naprave određeni twist sve više njih bira mini vjenčanice. Bilo da je riječ o haljini za nakon pola noći, haljini za vjenčanje na plaži ili o onoj u kojoj ćete odraditi svoje cijelo urbano vjenčanje, odabir mini vjenčanice bit će pun pogodak.

Kada pričamo o trendovima, možemo reći da su posljednje dvije godine kratke vjenčanice sve više i više u modi. Možemo li to možda zahvaliti koronavirusu koji je sa sobom donio nešto jednostavnija i manje pompozna vjenčanja? – Vjerojatno da! Moramo reći i da nemamo apsolutno ništa protiv toga. Razlog tomu je vjerojatno i što žene sve više počinju misliti na udobnost i stavljati je ispred onoga što se mora i što bi se trebalo. Osim toga danas se mladenci odlučuju za intimne ceremonije daleko od svih, u zalasku sunca na pješčanjoj plaži. Idealan setting za kratku bijelu haljinu uz koju će bezbrižno zakoračiti u plićak. U mini vjenčanicama mladenke  jednostavno imaju osjećaj lepršavosti te mladenačkog i šik izgleda. I na kraju, malo koja žena ne voli pokazati noge, osobito ako ima one koje je poželjno istaknuti. Zato pozdravljamo ovaj, relativno novi, trend.

Najljepše mini vjenčanice

Izbora mini vjenčanica zaista ne nedostaje u bridal kolekcijama. Različitih krojeva, tekstura, otvora i uz različite dodatke. Tu su one ravnog kroja koje prate liniju tijela, ali i prekrasne haljinice A kroja. Sjajni i mat materijali. Dodatak perja, čipke, volana, velikih mašna, otvorenih ramena, dugih rukava. Za ljubiteljice šlepa koje se čak i u kratkim varijantama ne odriču ovog detalja, nema brige. Tu su i modeli koji imaju zanimljiv dodatak šlepa koji će dati onu dozu tradicije u njihovu idealnu vjenčanicu.

Na kraju svega – važno je da vi nosite svoju vjenčanicu, a ne da ona nosi vas. Budite opuštene i rasplesane jer koja god da bude vaš izbor bit će dovoljno glamurozna. Jednom se udajete pa neka to bude sa stilom!

Mi vam u nastavku  donosimo najljepše mini vjenčanice koje smo pronašle u ovogodišnjim kolekcijama i koje vam mogu poslužiti kao odlična inspiracija za vaš dan. Ako je taj dan predaleko, sjetite se da kratku bijelu haljinu možete odabrati za bilo koji drugi svečani događaj koji imate (osim na vjenčanje na koje idete kao gošća).

ROTATE BIRGER CHRISTENSEN
Mai Mai
Rebecca Vallance
Elie Saab
Alex Perry
RICK OWENS
TALLER MARMO
KHAITE
ALEX PERRY
Lanvin
BRANDON MAXWELL

Foto: Instagram(@teresaandresgonzalvo,@sophiehabboo), Net-a-porter, My Theresa

Učitati još
Zatvori