Upoznajte najljepšu egzotičnu servalsku macu s moskovskom adresom

Upoznajte najljepšu egzotičnu servalsku
macu s moskovskom adresom

Mace i psi najčešći su odabir kada govorimo o kućnim ljubimcima. Mezimce pak, biramo i prema stilu života ovisno o kućanstvu i domu u kojem živimo. Ponekad je teško odlučiti koja pasmina je najbolja za nas jer svaka životinja je bez obzira na opće karakteristike, individua sa svojim osobinama. Mačke egzotičnih korijena sve su popularnije, a jedna od njih osvojila nas je na prvu.

Vrlo elegantan primjerak pronašli smo na Instagramu, točnije u Moskvi. Servalska mačka Michelle često je ‘tagirana’ na profilima s najljepšim macama na svijetu, a u nastavku se uvjerite i sami.

Servalska mačka Michelle

Naime, ova maca sasvim je pitoma i kao takva idealna za držanje u domu, neka vas ne zavara njezina veličina. U usporedbi s kućnim macama na koje smo navikli, ova pasmina i do tri puta je veća. Riječ je vrlo osebujnoj i posebnoj životinji, koja će vas svojom gracioznošću jednostavno zadiviti. Servalska mačka podsjeća na malog geparda iako nije niti upola snažna i jako je umiljata.

Savannah je ujedno i najskuplja maca na svijetu

Možda vam je poznatija pod nazivom Savannah, a nastala je križanjem domaće i divlje, servalske mačke koja je inače afričkog porijekla prepoznatljiva po velikim ušima. Vitke i visoke, ustvari izgledaju veće nego što to zaista jesu, a prosječna težina im je sedam do 10 kilograma. Zbog svojih predaka i gena, zadržale su potrebu za aktivnim načinom života. Glase za jednu od najaktivnijih pasmina, stoga će duge šetnje i ‘istrčavanje’ biti apsolutno neophodne ako se odlučite imati ju kao mezimca.

Foto: Instagram (@serval_michelle)

Učitati još
Zatvori