Prijedlozi za kratki odmor kada trebate ugoditi sebi
Prijedlozi za kratki odmor kada trebate ugoditi sebi

Prijedlozi za kratki odmor kada
trebate ugoditi sebi

“U postolara najgore cipele”, u ovoj dobro poznatoj uzrečici prepoznat će se mnogi od nas posebno kad je u pitanju odmor. Naime, učestalo smo spremni ugoditi potrebama drugih, a pritom sebe postaviti na posljednje mjesto. Ispunjavajući očekivanja i potrebe drugih ljudi, u potpunosti zaboravljamo na sebe. Kada smo se već dotakli poznatih izreka, spomenut ćemo se i one “Ne može se točiti iz praznog vrča”!

Doista nismo sposobni davati drugima ako ne napunimo vlastite baterije i ugodimo vlastitim čulima. Vrijeme je da nagradimo sami sebe, a u nastavku vam donosimo prijedloge za kratki odmor kada trebate ugoditi sebi.

1. Povratak prirodi

Poznato je kako nam uz tjelesnu rekuperaciju, kvalitetan odmor pruža i mentalno blagostanje. No, često se pitamo što je kvalitetan odmor? U suštini to je onaj tip odmora koji najbolje odgovara vašem karakteru. Unatoč našim razlikama, brzi tempo i ubrzana svakodnevica nerijetko nas inspiriraju da zaklon pronađemo u prirodi.

Već će nam kratka šetnja šumskim stazama pomoći u tome da resetiramo organizam. Naravno, tko je spreman za veće planinarske izazove neće pogriješiti ako se uputi na još jednu visinsku avanturu. Popis mjesta za planinarenje i šetnju u Zagrebu i okolici donosimo na linku.

2. Eksplozija okusa

Osim fizičkog aspekta, za dobar odmor je ključan i onaj socijalni dio koji se odnosi na vrijeme provedeno uz drage ljude. Kratki gastro izlet predstavlja sjajnu opciju jer ćete uspješno pustiti “mozak na pašu” i prirediti svom nepcu pravu malu gozbu.

3. Rekuperacija tijela

Spa vikend djeluje kao odmor iz snova, zar ne? Posebice kada uključuje masažu. Uz sjajan odmak od užurbane svakodnevice, masaža donosi i niz pozitivnih učinaka na naše zdravlje.

Masaža poboljšava cirkulaciju, pridonosi eliminaciji toksina iz tijela i smanjuje bolove što u konačnici dovodi do smanjenja umora, poboljšavanja imuniteta i pozitivnog djelovanja na opće stanje organizma.

Živjeti opušteno i odlučivati o svom zdravlju

Odmor je, poput redovitog servisa, jedna od ključnih preventiva kada je u pitanju održavanje zdravlja. To su imali na umu i u Merkur osiguranju kad su kreirali preventivni program fit4life. On je nastao s ciljem poticaja proaktivne promjene načina života i životnog stila koji održava zdravlje i može spriječiti oboljenja.

Omogućuje vam savršen odmor, koji će ujedno predstavljati i svojevrsni servis naših postavki. Naime, fit4life programi omogućuju da brigu o zdravlju podignemo na višu razinu.

Možete se opustiti uz wellness vikend, obaviti sistematski pregled u hotelu, potražiti savjete nutricionista i iskoristiti mogućnost vježbanja u poznatim fitness centrima. Ukratko, on vam pruža mogućnost za kratki odmor kada poželite ugoditi sebi. Ovim preventivnim programom možete upotpuniti policu Merkurovog dodatnog zdravstvenog osiguranja health4me.

Briga o zdravlju na jednom mjestu

Program health4me osmišljen je kao vaš osobni asistent koji misli isključivo na vaše zdravlje. Upravo osluškujući klijenta i njegove potrebe, Merkur je kreirao dodatno zdravstveno osiguranje prilagođeno svim izazovima modernog života i potrebama pojedinca.

Ovisno o odabranom paketu, s limitima od 300 do 2.000 eura, klijentima su pokriveni troškovi specijalističkih pregleda, dijagnostičkih obrada, laboratorijskih pretraga, fizikalne terapije, malih operacija te drugog liječničkoga mišljenja i kućne njege. Dodatno je moguće ugovoriti pakete Nezgoda i Zdravlje Plus osiguranje, a višu razinu zaštite osiguravaju fit4life preventivni programi.

Odmor i prevencija kao ključ zdravlja

Odlučite se za svoj optimalni fit4life program te odaberite svake godine jedan od ponuđenih programa. Tako Classic program uključuje sistematski pregled koji možete izvesti u poliklinici ili u udobnosti partnerskog wellness hotela. Program Fitness uključuje vježbanje u partnerskom fitness studiju, dok Relax omogućava boravak u hotelu s noćenjem i wellness uslugama. Program Food omogućava savjetovanje s nutricionistom, izradu plana prehrane te prema izboru i test intolerancije na hranu kao i analizu sastava.

Za kraj, vratimo se na početak članka. Vrijeme je da se postavite na prvo mjesto i ugodite sebi, a zahvaljujući preventivnim programima spojit ćete ugodno s korisnim.

Ugovorite health4me Premium dodatno zdravstveno osiguranje u razdoblju od 2.5. do 30.6.2023 uz 15% popusta u prvoj godini osiguranja. Sve dodatne informacije saznajte pozivom na 0800 360 360 ili u najbližem prodajnom mjestu Merkur osiguranja.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori