Medveščak se pridružio svjetskom Danu crvenih nosova

Na današnji dan, 13. ožujka, cijeli svijet obilježava “Dan crvenih nosova” u organizaciji humanitarne organizacije Comic Relief. Naime, na ovaj dan svijet se protiv siromaštva, nasilja, zlostavljanja djece, HIV-a i svih ostalih globalnih problema ‘bori’ jedinstvenim oružjem – zabavom i smijehom, a crveni nos je simbol koji predstavlja upravo sve to.

Dan crvenih nosova

Zagrebački Medvjedi također znaju da je smijeh najbolji lijek, stoga su i oni stavili svoj “crveni nos” i podržali Dan crvenih nosova posvetivši ga velikoj nacionalnoj humanitarnoj kampanji prikupljanja donacija za dječje obroke u hrvatskim školama. Sad zagrebački Medvjedi pozivaju sve svoje navijače i prijatelje da na današnji Dan crvenih nosova zajedno osiguramo što više dječjih obroka za hrvatske školarce teškog imovinskog stanja.

Ovim su se putem zagrebački Medvjedi pridružili hvalevrijednoj svjetskoj akciji koja svake godine okuplja nove slavne osobe za svoje kampanje. Ove godine službena pjesma im je suradnja Sama Smitha s Johnom Legendom na obradi pjesme “Lay Me Down”, Jamie Oliver je u čast Dana crvenih nosova “zaronio” u crvenu tortu, a Anya Hindmarch, Karl Lagerfeld, Diane von Furstenberg, Henry Holland i Matthew Williamson dizajnirali su ovogodišnje T-shirtice u čast humanitarne akcije.

John Legend i Sam Smith

John Legend i Sam Smith

Sve što svi voljni sudjelovati u ovoj dnevnoj akciji trebaju napraviti jest da stave svoj ”crveni nos”, fotografiraju se s njim, objave na svojim društvenim mrežama i u opis fotografiju obavezno upišu hashtag oznake #NoseForCause i #TogetherWeAre. Klupska humanitarna zaklada će pak za svaku objavljenu fotografiju s crvenim nosom koja je potpisana s #NoseForCause #TogetherWeAre i zabilježena na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest…) donirati 4,50 kn humanitarnoj udruzi Portal Dobrote za dječje obroke u hrvatskim školama.

Jamie Oliver

Jamie Oliver

Naravno, vi možete podržati ovu kampanju i ako nemate ideju za svoj crveni nos, u stisci ste s vremenom, ne radi vam kamera na mobitelu ili nešto treće! Naime, možete jednostavno uplatiti osobnu donaciju odabrane vrijednosti i u skladu s osobnim mogućnostima na žiro račun Humanitarne udruge Portal dobrote, broj računa HR5924020061500035096 (Erste banka) koja provodi nacionalnu humanitarnu kampanju “Da niti jedno dijete u hrvatskim školama ne bude gladno”.

Kate Moss nosi dizajn Stelle McCartney, Red Nose Day 2013.

Kate Moss nosi dizajn Stelle McCartney, Red Nose Day 2013.

Foto: PR, Instagram, StellaMcCartney.com

0