Mediteranski san: kamena kuća skrivena na Hvaru

Mediteranski san: kamena kuća
skrivena na Hvaru

villahera-hvar-19

U mjestu Zaraće na otoku Hvaru vrijeme kao da je stalo, a autentične pastoralne scene ispunjene hvarskim bojama i mirisima nadopunjava ova prekrasna kamena kuća. Ne pretjerujemo kad kažemo da bi u trenu sve ostavili i pohitali tamo na odmor – smještena na uzvisini ne samo da nadgleda morsku pučinu, već ima i svoj bazen skriven od svijeta. Idealna slika za potpuno opuštanje… A kad vam je dosta mira i samoće, Stari Grad i Hvar su gotovo nadohvat ruke.

villahera-hvar-2

villahera-hvar-18

U cijelosti renovirana, ostajući vjerna svojem originalu i prilagođena potrebama modernog putnika, namijenjena je za šest gostiju. Esencija Mediterana sadržana je u njenom kamenu i plavim griljama, autentičnim materijalima i morskim bojama korištenim u svim prostorijama. Dvokatnica zajedno s pripadajućim kamenim kolibama zapravo funkcionira poput malog privatnog kompleksa – otvorena kuhinja u prizemlju, velika dnevna soba na prvom katu, glavna spavaća soba s kupaonicom u potkrovlju te dodatne spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama u susjednim kolibama.

villahera-hvar-4

villahera-hvar-15

Kameni puteljak spaja kuhinju na otvorenom, terasu za uživanje u toplim ljetnim noćima, a tu je i bazen opremljen ležaljkama i lounge kućicom te natkrivena sjenica u vrtu koju također možete iskoristiti za popodnevnu siestu.

Mirisi smokve, limuna, lavande, ružmarina, maslina, svi se oni isprepliću u ovoj kući skrivenoj od svih, gotovo da čujemo cvrčke kako cvrče na ljetnoj vrućini. I želimo tamo. Odmah.

villahera-hvar-14

(Ako ste i vi istog mišljenja posjetite stranicu Villas Hvar i otkrijte još ljepota ovog jadranskog otoka.)

villahera-hvar-7

villahera-hvar-13

villahera-hvar-17

villahera-hvar-16

villahera-hvar-1

villahera-hvar-8

villahera-hvar-3

villahera-hvar-9

villahera-hvar-10

villahera-hvar-6

villahera-hvar-11

villahera-hvar-12

villahera-hvar-20

villahera-hvar-5

Foto: Rafael Janić

Učitati još
Zatvori