Pitoreskna kuća na Šolti

Pitoreskna kuća na Šolti

img_3380

Zapadno od Brača nalazi se otok Šolta, poznat po bogatoj kulturi, povijesnoj arhitekturi i umjetnicima. U takvom pitoresknom okruženju, u Maslinici – ribarskom naselju uz more, smjestila se kuća površine 80m2 i 2600m2 okućnice.

Ova kamena ljepotica nalazi se u uvali Šipova, na povelikoj okućnici s maslinikom, vrtom i dvorištem s lovorom, oleandrom, ružmarinom, lavandom, smiljem i ostalim mediteranskim biljem koje uz vizualni doživljaj, cijelom imanju daju i taj opojni i istančani miris Mediterana. Uređenje kuće potpisuje Tihana Runje, dizajnerica interijera koja je do sada ostvarila značajne projekta u Francuskoj, Belgiji, Splitu, Zagrebu i Beogradu.

img_3377

img_3378

Kuća i kamene kaskade u potpunosti su izgrađene od izvornog šoltanskog kamena, klesanog na licu mjesta pa je kuća idealno uklopljena u krševiti šoltanski krajobraz koji odiše živopisnim maslinicima, okruženih kamenim gomilama i suhozidima kao svojevrsni spomenik ljudskom radu.

img_3604

Okrenuta je prema zapadu pa su zbog spektakularnog zalaska sunca, koje se svakodnevno izgubi između sedam obližnjih otočića, otvori na kući veliki kako bi se iz dnevnog boravka moglo uživati u pogledu na njih. Pri kreiranju interijera za takav prostor pazilo se da on ni u jednom detalju ne odskače od idilicnog mediteranskog okruženja u koje je smješten. Topli tonovi, meke linije i doza tradicije, karakteristike su ove prekrasne kuće smještene na osami, tik uz more.

img_3583

img_3584

img_3585

img_3586

img_3588

img_3590

img_3593

img_3594

img_3599

img_3600

Učitati još
Zatvori