Marko Babić posthumno je proglašen komunikatorom godine
Marko Babić posthumno je proglašen komunikatorom godine

Marko Babić posthumno je proglašen
komunikatorom godine

Komunikatorom 2023. godine postumno je proglašen arhitekt i stručnjak za marketing Marko Babić. Objavljeno je to na svečanosti nagrade Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću, održane 22. travnja.

Babić je tijekom svoje dvogodišnje borbe sa sarkomom otvoreno govorio o svojoj bolesti te poticao oboljele od raka, članove njihovih obitelji i sve ostale na optimizam.

Ovaj je Zagrepčanin donio odluku da neće šutjeti o svojem životu s bolešću te je na humorističan način dijelio svoju svakodnevnicu. Otvoreno je govorio o svojem životu, problemima, strahovima, nadanjima, dijagnozi, bolesti, partnerici, djeci. O sebi, naveo je u obrazloženju nagrade žiri 17. Grand PRixa HUOJ-a.

HUOJ Grand PRix
HUOJ Grand PRix

Babić je putem društvenih mreža svoje misli dijelio s 40 tisuća ljudi, a napisao je i knjigu Putovanje zvano igra koja ohrabruje one koji kroče putem kojim je on kročio.

Ovih sam dana negdje pročitala da je netko napisao: ‘Marko je bio školski primjer dobrog čovjeka.’ I zaista je to bio. Kada je dobio pažnju i glas, koristio ih je na najbolji mogući način šireći ljubav, optimizam i nadu. Marka više nema, ali ja mislim da je uvijek tu i da se način na koji djeluje, nije smanjio. On čak svakim danom sve više raste, kazala je Tina Biloglav, partnerica Marka Babića koja je u njegovo ime, u društvu njegove sestre Ive Babić, preuzela nagradu.

Dodala je da bi Marko nagradu sigurno posvetio Lei, svojoj prijateljici po dijagnozi koja trenutačno vodi bitku život, te ostalim herojima s onkoloških odjela bolnica.

Tina Biloglav
Iva babić i Tina Biloglav
Tina Biloglav
Tina Biloglav

Preostali nagrađeni su:

Komunikator godine jedna je od posebnih nagrada Grand PRixa HUOJ-a. Ona se dodjeljuje osobi ili skupini koja se, iako joj komunikacija nije struka, u prethodnoj godini istaknula njezinom izvrsnošću. Uz Babića u konkurenciji za nagradu bili su Let 3, Toni Milun i Ida Prester.

Grand PRix HUOJ-a za razvoj struke odnosa s javnošću uručen je direktorici Identiteta i komunikacija Zagrebačke banke Dubravki Jusić.

Najboljom agencijom 17. Grand PRixa proglašena je agencija 404. Tu je prestižnu titulu agencija 404 osvojila sedmi put. Ona je s ovogodišnje svečanosti otišla s čak šest nagrada Grand PRix HUOJ-a.

Po dvije su nagrade Grand PRix na ovogodišnjoj svečanosti osvojili Hrvatski Telekom, CTA komunikacije i Millenium promocija.

Foto: Niko Goga, Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori