Najavljena je nova knjiga Marka Babića: Njegove posljednje misli pretočene su u tekst
Najavljena je nova knjiga Marka Babića: Njegove posljednje misli pretočene su u tekst

Najavljena je nova knjiga Marka Babića: Njegove posljednje misli pretočene su u tekst

Život je isprepleten usponima i padovima, srećom i tugom, a najčešće nas nepredvidivi životni udarci i najviše izbruse. S jednim takvim životnim udarcem bio je suočen i mladi Marko Babić, kada mu je rečeno da boluje od teške bolesti. I upravo tada, javnost se upoznala s ovim hrabrim, vedrim, simpatičnim mladićem koji je svojom snagom volje, širokim osmijehom i zaraznom energijom oduševio, ali i natjerao na promišljanje.

Njegov književni prvijenac Putovanje zvano igra u kratkom je roku postao jedan od najtraženijih domaćin naslova.

Osjećam to u kostima

Nažalost, njegov život prerano je ugašen u srpnju 2023. godine. Osim u književnim redcima, njegova borba s opakom bolešću nastavlja se i kroz kampanju Osjećam to u kostima, koja želi nastaviti Markov cilj –  podići svijest o sarkomu i pomoći svim budućim oboljelima da pronađu hrabrost i snagu za borbu.

Kampanju nastavlja Markova partnerica Tina Biloglav, koja nas je na društvenim mrežama razveselila informacijom kako je u pripremni druga knjiga nastala pod Markovim perom.

Knjiga koja nije trebala dobiti kraj

Nisam željela žuriti, dala sam sebi vremena, jako dugo sam razmišljala tko bi bio urednik kojeg bi Marko odabrao, tko može njegove zadnje misli staviti u smislen tekst. Sada mogu reći, počeli smo raditi na drugoj knjizi. Knjiga koja nije trebala imati svoj kraj će dobiti svoj kraj, napisala je Tina Biloglav u sklopu Instagram priče.

Uz objavu je priložila i sljedeći citat: Koliko god teško bilo napraviti prvi korak, jednom kad shvatiš da to nije teško i nemoguće postaješ mentalno čudovište ( u pozitivnom smislu). Znaš da neće samo prvi biti težak. Bit će ih teško pedeset, ali onda tek na pedeset i prvom život nagradi. Ponekad s debelim jedriličarskim konopom, ponekad s tankim crvenim koncem. Na tebi je samo da ga primiš i povučeš. E tada koraci postaju lakši. I tek onda shvatiš kolika snaga leži u tebi.

Uz objavu vijesti o radu na novoj knjizi, Tina je podijelila kako će knjiga Putovanje zvano igra uskoro biti dostupna i u Bosni i Hercegovini.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori