Mali talijanski hrt: preslatka i rijetka pasmina osvojila nas je umiljatošću

Mali talijanski hrt: preslatka i rijetka
pasmina osvojila nas je umiljatošću

Mali talijanski hrt pasmina je stara nekoliko tisuća godina. Svoje korjene vuku u Grčku i Tursku, a za razliku od pravog hrta, ovi psi su patuljastog rasta i teže svega do pet kilograma. Krasi ih vrlo elegantna građa, a krzno im može biti u raznolikoj paleti boja. S obzirom na životni vijek od dvanaest do petnaest godina smatraju se najdugovječnijim hrtovima.

Na Instagramu nas je svojom umiljatošću odmah osvojila siva ljepotica Dora Figalga iz Portugala. Kakav je mali talijanski hrt kao ljubimac, doznajte u nastavku.

Mali talijanski hrt – Italian Greyhound

Ako često izbivate iz doma i putujete, onda ovo sigurno nije najbolji odabir za vas. Naime, mali talijanski hrt zahtjeva emocionalni angažman i potrebno mu je puno pažnje i ljubavi. Poznati su po tome da će napraviti bilošto da vam privuku pažnju, a za ignoriranje očekujte da će vas kazniti ‘vragolastim’ ponašanjem. S obzirom na genetski predispozicionirane vrlo krhke kosti, osobito su osjetljivi u vrijeme razvoja. Oni su jedni od onih kućnih maza koje nikako ne vole hladno i vlažno vrijeme, pa u šetnju ne zaboravite ponijeti kaputić. Mali talijanski hrt nije idealan za obitelji s djecom, jer se često plaše naglih pokreta i izrazito su ljubomorni, pa svu pažnju žele usmjerenu na sebe.

Siva ljepotica Dora

Hrt je pasmina koju volite ili nikako ne volite jer posjeduje specifičan izgled. Vitki su i visoki, te graciozni, no krasi ih duguljasta njuškica i priljubljene uši. Jako vole odmarati na krevetima i kaučima pa ćete ih teško istjerati u krevetić za pse. Iako su vrlo inteligentni, nisu lagani za dresuru, a važno je da ih redovno ‘istrčavate’, neka vas ne iznenadi njihova brzina. Elastičnost i gipkost, bez obzira na krhke kosti njihova su kvaliteta, ali su s time i jako podložni ozljedama.

 

Foto: (@dora_figalga)

Učitati još
Zatvori