Mali plac u Vintage vrtu

Mali plac u Vintage vrtu

mali-plac-vintage-2

Jedinstvena mobilna tržnica lokalnih i organskih proizvoda i poznato gastronomsko događanje Mali plac gostovat će u vrtu Vintage Industrial Bara u Savskoj 160 u petak, 19. svibnja od 16 do 20 sati, čime će ujedno i otvoriti sezonu održavanja posebnih maloplacnih izdanja na otvorenom. Ukoliko živite u blizini ili jednostavno volite posjećivati Vintage Industrial Bar, tamo ćete sada moći obaviti i svoju zdravu nabavku u nešto drugačijem i “after-work” formatu. Ako želite malo usporiti, posvetiti se istraživanju, mirisanju i kušanju hrane, proćaskati s proizvođačima i iz prve ruke doznati sve što vas zanima o proizvodima koje kupujete, svratite u petak u popodnevnim satima u Vintage vrt i uživajte u ovoj pravoj maloj gastro oazi.

mali-plac-vintage-3

Maloplacni stolovi bogati su u svojoj različitosti, uvijek s drugačijom ponudom ovisno o sezoni, a Vintage vrtu vas na ovom svibanjskom izdanju očekuju sezonsko voće i povrće, delikatesni sirevi, začini, klice, mikrozelenje, jestivo cvijeće, prirodni sokovi, domaći kruh, namazi i džemovi, sirove torte, superhrana, orašasti plodovi, tradicionalni proizvodi…

Mali plac potiče ideje i vrijednosti kao što su vraćanje hrani s izvora, podržavanje malih obiteljskih gospodarstava i lokalnog uzgoja, djelovanje u skladu s prirodom, ekološku, organsku i bio-dinamičnu proizvodnju, urbano vrtlarstvo, i vegetarijanski način prehrane, održavanje starih receptura, očuvanje starih sorti sjemenja i vrijednosti okusa koji nestaju pod pritiskom industrije i komercijalizacije.

mali-plac-vintage-4

Nakon Vintage vrta Mali plac seli se u Centar za kulturu Peščenica, Art Park i na Vranicanijevu poljanu gdje će tijekom ljetnih mjeseci biti prisutan u sklopu Malog piknika.

mali-plac-vintage-1

Učitati još
Zatvori