Ovako će izgledati najdraži nam Mali piknik

Ovako će izgledati najdraži
nam Mali piknik

mali piknik 2018

Došlo je i to vrijeme… Vrijeme Malog piknika na Vranicanijevoj poljani, događaja koji je osvojio Zagrepčane, turiste, ali i sve slučajne prolaznike. Tako se poznati Mali plac sa svojom ponudom seli na Gornji grad i donosi pregršt zdravih i finih namirnica za sve one koji će uživati na dekicama svakog četvrtka, počevši od 2. kolovoza. Za sve vas koji ste dobro upoznati s Malim piknikom, samo možemo reći kako vas i ovaj put očekuje prava mala oaza mira i ‘guštanja’, a za sve one koji još nisu posjetili Vranicanijevu u kolovozu, ili ih naprosto zanima više, otkrivamo nekoliko simpa savjeta organizatorice Ane Mikin.

Isto takom povodom ove najave osmislili smo svoj vlastiti Mali piknik, kako bi vam predočili atmosferu i donijeli mali uvid u ono što vas očekuje. A to je samo dio ove super priče koja se odvija u centru Zagreba…

Dekice s pogledom na grad…

mali piknik 2018

Što ovog kolovoza predlažeš svima onima koji se planiraju uputiti na Vranicanijevu:

Da spakiraju dobro raspoloženje i uključe relax mode.

Tri stvari koje moramo znati o ovogodišnjem Malom pikniku:

Ako želite uloviti svoj (omiljeni) kutak na pikniku, morat ćete ipak doći malo ranije, između 18 i 19 sati. Također, pripremite se na to da u jednom trenutku možda neće biti mjesta ni za iglu – mi predlažemo da uživate u tom šarmantnom community momentu, upoznate se s ekipom na dekici pored i malo stisnete uz svog čovjeka ili psa. Za one koji vole više prostora, tu su uvijek klupice pored livade. Inače, osim dobrog raspoloženja, ne treba vam apsolutno ništa – na Malom pikniku svakog četvrtka spremno vas čekaju dekice s pogledom na grad i domaći OPG-ovi s Malog placa sa svojim sezonskim “ulovom”.

mali piknik 2018

Tvoj idealni ‘menu’ na Malom pikniku:

Rekla bih, što više svega pomalo to bolje. Neka bude šareno i raznoliko! Bez iznimke, ljetnom pikniku uvijek sjajno pristaju borovnice, kupine ili maline, cherry rajčice i masline, sljubljene s raznim tapenadama i pestima, delikatesnim sirevima, maslinovim uljem i crnim vinom. Uz fini domaći kruh ili focacciu, naravno! Od “konkretnijih” predjela moj izbor uglavnom uvijek padne na soparnik, hladnu juhu od rajčice ili cikle, proljetne rolice, osvježavajuću mix salatu i bruskete. Također, ispostavilo se da nakon koje čaše dobro dođu i (zdrave) gricaklice poput dimljenih badema i kikirikija s mediteranskim začinima.

mali piknik 2018

Tvoje idealno piće za Mali piknik:

Jednostavno, ne mogu zamisliti piknik bez (barem) jedne boce dobrog vina. Iako sam ljubitelj crnog, kad je riječ o pikniku prednost ipak dajem roséu. A u nešto ranijim satima nikada neću odbiti rashlađenu limunadu ili aromatiziranu vodu s finim voćem, recimo, Rokovim borovnicama.

Uključite svoj ‘relax mode’…

mali piknik 2018

Što predlažeš da svakako probamo na Malom pikniku:

Sve uobičajeno s ljetnog menija Malog placa (sirevi, domaće pogače, salate, bobičasto voće, vino, eko sokovi..), uz poneki novitet poput sirovih “ražnjića” od povrća, soparnika, pohanih patlidžana, kajzerica s češnjakom i ružmarinom, craft pive i soka od rajčice.

mali piknik 2018

Kamo prije Malog piknika i kamo poslije?

Mali piknik smješten je odmah iznad Ljeta na Štrosu i Strossmayerovog šetališta, koji je pak stepenicama povezan s popularnim Art parkom, tako da u jednoj večeri možete s lakoćom obići čak tri zanimljiva gradska događanja. U blizini su i lokacije na kojima su svoj trag u sklopu projekta Okolo nedavno ostavili razni umjetnici pa usput možete pogledati i nekoliko street art intervencija.

Jazz, poezija i Rosé

mali piknik 2018

Najbolja piknik glazba po tvom mišljenju:

Jazz, jazz i opet jazz. Osobno za piknik biram omiljene jazz klasike pa se u pozadini uvijek vrte ploče Elle Fitzgerald, Milesa Davisa, Chata Bakera ili Davea Brubecka. Tek ponekad s jazz puta skrenem prema ambijentalnim zvukovima Olafura Arnaldsa, Gigija Masina i Gaussian Curvea – sve ovisno o raspoloženju!

mali piknik 2018

Koga da povedemo na Mali piknik:

Sami sebe, prijatelja, psa, dijete, curu, dečka, roditelje, baku i djeda… Svi su dobrodošli i svima je jednako super!

Psi i djeca na Malom Pikniku:

Veliko da! Klinci i psi znaju tajnu formulu za potpuno opuštanje i uživanje u trenutku pa je njima Mali piknik skroz prirodno okruženje. Mogli bismo nešto i naučiti od njih (smijeh).

Svakog četvrtka od 2. kolovoza

mali piknik 2018

Najbolji ‘outfit’ za druženje na travi:

Haljina i bosa noga! A apsolutni must have je osmijeh, naravno.

Kako bi opisala ljepotu piknika u jednoj rečenici:

Svi znamo onu – jednostavnost je ljepota. Ja bih još dodala i – tempo je ljepota. Na pikniku kao da vrijeme uspori i ne trebaš činiti baš ništa, osim opustiti se i uživati tu gdje jesi. I sve je odjednom dobro, sretan si u toj jednostavnosti i sporosti.

mali piknik 2018 mali piknik 2018

mali piknik 2018

mali piknik 2018 mali piknik 2018

mali piknik 2018

mali piknik 2018

mali piknik 2018

Foto: Roko Bahat
Događanje Mali piknik možete pratiti na Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori