Danas kreće Mali piknik na Gornjem gradu – omiljena ljetna piknik priča
Danas kreće Mali piknik na Gornjem gradu – omiljena ljetna piknik priča

Danas kreće Mali piknik na Gornjem gradu –
omiljena ljetna piknik priča

Danas počinje Mali piknik, šarmantno ljetno događanje koje svake godine Gornji grad pretvara u mjesto sretnih susreta i lokalnih poslastica, unoseći pravo osvježenje u gradsku ponudu kulturno-turističkih sadržaja. Ne propustite omiljenu ljetnu piknik-priču na Gornjem gradu u srpnju i kolovozu (22. i 29. 07. • 5. i 12. 08.)

Pronađite hlad na Gornjem gradu

Mali piknik će i ove godine na jednoj od najljepših gradskih lokacija, ispod krošnji gornjogradskog parka Bele IV., rasprostrti svoje dekice s pogledom na grad, okupiti nasmijana lica, istražiti ljetne okuse malih lokalnih proizvođača i ispričati drugačiju ljetnu piknik-priču. Pronađite svoju dekicu s pogledom na grad ispod krošnji gornjogradskog parka Bele IV. i istražite ljetne okuse malih lokalnih proizvođača. S menija Malog piknika obavezno isprobajte opuštene razgovore uz svijeće, bosonogo ležanje na travi, pokoju mrlju od vina i posebne zajedničke trenutke.

Gastro ponuda je, kao i uvijek, u vrijednim rukama nekolicine malih proizvođača s Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda. Za utažiti žeđ tako ćete moći birati između gin tonica koji će miješati PK gin tonic Croatia i to s lokalnim ginom iz Luftbremzer Gin Distillery, Iskrenih vina Matković u svim bojama, craft pive iz jedne od najboljih malih pivovara na domaćoj craft sceni PriMarius, osvježavajućeg fermentiranog čaja spravljenog po tradicionalnoj recepturi od Ekipe Kombucha i hladno prešanih ekoloških sokova od voća iz vrta OPG-a Korade.

Mali piknik ima isključivo vegetarijansku ponudu, s brojnim veganskim i bezglutenskim opcijama – provjerite s proizvođačima na licu mjesta! Sve namirnice su iz lokalnog i održivog izvora, a događanje je bez plastike. Jedno je sigurno, uz sve što ovdje isprobate i kupite dobit ćete i veliko hvala što birate lokalno i podržavate male proizvođače i njihovu održivu priču, što direktnije!

Čarobno druženje u srcu Zagreba

Ako provodite ljeto u Zagrebu, rezervirajte najmanje jedan petak za uživanje u svim onim jednostavnim stvarima koje dolaze s Malim piknikom, otpustite sve brige, okupite obitelj i drage prijatelje, izvedite svoj par na romantičan spoj, podijelite dekicu i koji zalogaj sa psom… Ulaz je slobodan, a sve što trebate ponijeti sa sobom je dobro raspoloženje! Događanje organizira Mali plac, a podržava Turistička zajednica grada Zagreba. U slučaju kiše Mali piknik se odgađa za nedjelju. Više o događaju potražite ovdje.

Foto: Niko Goga

Učitati još
Zatvori