Dobra prilika za upoznavanje s permakulturom i permakulturnim dizajnom

Dobra prilika za upoznavanje s
permakulturom i permakulturnim dizajnom

CC_photo_2

Ako vas zanima permakultura i permakulturni dizajn, onda nikako nemojte propustiti Mali Food Hub #4 koji se bavi upravo tom temom. Novo izdanje Malog Food Huba održat će se u subotu, 28. travnja od 10 do 14 sati u Travel&Technology Hubu Gacka 16, a ovoga puta će u suradnji sa Zelenom mrežom aktivističkih grupa – ZMAG uvesti sve zainteresirane u svijet permakulture.

Mali Food Hub #4

Permakultura je multidisciplinarna metoda dizajniranja održivih i uravnoteženih sustava pomoću modela nađenih u prirodi. Obuhvaća izrazito širok spektar znanja i vještina od uzgoja hrane, kreiranja održivih građevina, upravljanja vodom i energijom pa sve do oblikovanja održivih zajednica, kvalitetnijih međuljudskih odnosa i pravednijih ekonomskih modela. Permakulturni dizajn pod kapom etike objedinjuje i povezuje razne aspekte života kako bi stvorio obilje, kako za naše društvo tako i za cjelokupan ekosustav.

CC_photo_3

Male razgovore o permakulturi vodit će Bruno Motik, ZMAG-ov permakulturni dizajner koji je svoju diplomu stekao pod mentorstvom Tonyja Andersena, poznatog danskog permakulturaša koji još od 1970-tih godina pokreće razne permakulturne projekte diljem svijeta. Osim što već godinama vodi tečajeve i radionice, Bruno permakulturu prakticira svakodnevno na svojem imanju u Vukomeriću u blizini Recikliranog imanja gdje je sagradio pasivnu solarnu kuću od slame. Mali razgovori trajat će od 12 do 13 sati, nakon čega će uslijediti Male radnje sadnje u povišene gredice.

Svoju zdravu nabavku posjetitelji će uobičajeno moći obaviti od 10 do 14 sati kada će Mali plac ponovno okupiti desetak lokalnih malih proizvođača koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način. Također, na stolovima Slatko moje zeleno i OPG Pereglin nastavlja se razmjena starih sorti raznovrsnog sjemena, a stižu i prve ovogodišnje sadnice.

6_Mali Food Hub_foto Sanjin kaštelan

Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) udruga je koja okuplja organske vrtlare, praktičare primjenjivih tehnologija i ekološkog graditeljstva, dizajnere permakulture, istraživače pravednih socijalnih modela organizacije i ravnopravnih međuljudskih odnosa te ekološke aktiviste. U organizaciji ZMAG-a provodi se niz edukativnih programa na razne teme, među ostalim i Permakulturna akademija te intenzivni 72-satni tečajevi permakulture. Također, ZMAG održava i individualne tečajeve i radionice u suradnji s  udrugama, školama i drugim suradnicima.

U Malim razgovorima i radnjama mogu besplatno sudjelovati svi zainteresirani uz prethodne prijave na e-mail [email protected].

3_Mali Food Hub_foto Petar Santini

7_Mali Food Hub_foto Sanjin Kaštelan

Učitati još
Zatvori