Mala trgovina u Dubrovniku koja nudi originalne suvenire

Mala trgovina u Dubrovniku koja
nudi originalne suvenire

Prije nešto više od mjesec dana, u samom srcu Dubrovnika, otvorena je mala trgovina Craft & Stones. Mala, ali puna duha, jer u svojem prostoru nudi originalne suvenire kakvi nedostaju u svim hrvatskim gradovima, a ne samo Dubrovniku. Onaj mali komadić ljetovanja i odmora koji želiš ponijeti sa sobom doma i nositi još dugo godina, naprosto se ne može pronaći u masovnim suvenirnicama kakvim naša obala obiluje.

Craft & Stones

Bračni par Pero Klaić i Lena Šutić Klaić htjeli su na jednom mjestu spojiti svoje dvije ljubavi, kamen i dizajn, te stvoriti pravu malu oazu kreativnosti.

U ponudi imaju kamene artifakte i uporabne predmete koje izrađuje Pero, restaurator i kamenoklesar. Posebnost je to što se u Craft & Stones radionici/trgovini svatko može okušati u klesanju, i uz Perinu pomoć personalizirati neki od predmeta koje imaju u ponudi (mramorne kuhinjske daske za rezanje, mužare, kutijice za nakit…)

Lena smišlja originalne printeve za majice i torbe inspirane uglavnom starim razglednicama, obiteljskim fotografijama, a one su često i komentar na popularnu kulturu. U ponudi su i njene ručno izrađene espadrile. U trgovini ćete naći i nakit od bračkog kamena, te neke predmete koji izrađuju lokalci, primjerice polaroid razglednice koje je osmislila Iris Vuletić i zdjele napravljene od maslinova drva koje radi Vedran Pehnec.

Cijela ideja je ponuditi originalne suvenire iz Grada koji to originalno zaista i zaslužuje. Ako se ovog ljeta nađete u Dubrovniku posjetite ih u Ulici od Pustijerne b.b, a pratite ih na Facebooku i Instagramu.

Foto: Craft&Stones

Učitati još
Zatvori