Macaccino kao zamjena za kavu

Macaccino kao zamjena za kavu

@coconutavocado

@coconutavocado

Ako ste navikli na ritual ispijanja jutarnje kave, nekad si je teško priznati da možda klasična kava s mlijekom i nije najbolja opcija i da organizam na uobičajenu šalicu počinje neobično reagirati. Možda zbog mlijeka, možda zbog kofeina, kako kod koga, ali srećom alternative postoje. Pisali smo već o matchi i zlatnom mlijeku koje imaju jednako razbuđujuć utjecaj, a tom nizu pripada i još jedan napitak, ovog puta na bazi mace.

@olivesfordinner

@olivesfordinner

Maca (izgovara se maka) je superhrana starih Inka poznata već tisućama godina zbog svojih ljekovitih svojstava. Korijen ove biljke konzumira se u obliku praha, razmućen u vodi, soku, smoothieju, juhi… Okus je dosta neobičan i traži navikavanje, no sva pozitivna svojstva to opravdavaju. Naime, maca regulira hormone što joj je jedna od najvećih prednosti, koristi se u rješavanju problema neplodnosti, poboljšava imunitet, povećava otpornost prema stresu i djeluje na tjelesnu izdržljivost, između ostalog.

@mynewroots

@mynewroots

Uz brojne vitamine i minerale koji su joj vitalni sastojak, maca se s razlogom proglašava čudotvornom biljkom te ne iznenađuje kako je svoj put pronašla čak i u zamjeni za kavu. Macaccino je napitak koji se često može kupiti u industrijskom pakiranju gdje sadrži macu, sirovi kakao i kokosov šećer, ali ovu ukusnu varijantu možete napraviti i kod kuće. Zapravo je u domaćoj varijanti nešto između vrućeg kakaa i kave, a uz dodatak začina mogao bi postati opcija koju ćete stalno iznova birati.

@celinensteen

@celinensteen

Macaccino (za 1 osobu)

šalica mlijeka po izboru
2 žličice maca praha
2 žlice sirovog kakaa
1 žličica kokosovog šećera (ili više, po želji)
prstohvat soli
prstohvat cimeta, papra, đumbira i/ili nekoliko kapi ekstrakta vanilije

Kratko zagrijte mlijeko i u njega umiješajte sve ostale sastojke pazeći da ne ostanu grudice. Uživajte u čaši punoj zdravlja!

Sol Natural Foods

Sol Natural Foods

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori