Vikend pred nama prepun je događanja koja vrijedi posjetiti
Vikend pred nama prepun je događanja koja vrijedi posjetiti

Vikend pred nama prepun je događanja
koja vrijedi posjetiti

Već dugo vremena ljeto u Zagrebu nije ograničeno na pust grad i traženje hlada. Ako ste i dalje u gradu, sada možete birati između pregršt događanja uz koje vam neće teško pasti to što još niste uspjeli otići negdje južnije. Koncerti, druženja, kulturne manifestacije, diljem grada je i dalje veoma živo, stoga smo izdvojili najbolja mjesta koja možete posjetiti u vikendu pred nama.

Art Park Zagreb – finale

Ovogodišnji Art Park još nas je jednom okupio na dobro poznatoj lokaciji u parku Ribnjak, a vikend pred nama je posljednja prilika da posjetite ovu jedinstvenu manifestaciju. Organizatori su također najavili kako je ovogodišnje izdanje ujedno i posljednje, barem na ovoj lokaciji i u ovom sastavu. Stoga se do nedjelje imate priliku zaputiti u jedan od ljepših zagrebačkih parkova i vidjeti što su pripremili za veliko finale. U subotu je na rasporedu ping-pong turnir te glazba koju će birati Dj Kuna i Werft.

Green River Fest

Južnije od Ribnjaka smjestila se manifestacija koja je tek na svojim počecima. Green River Fest kod Hendrixovog mosta tek je krenuo i posjetiteljima donosi uzbudljiv program cijelo ljeto, sve do listopada. Tamo vas, prije svega, čeka cjelodnevna fjaka na plaži, kako ističu organizatori. U vikendu pred nama tako ćete imati priliku uživati u Đembe radionici, koncertu Balašević tribute benda Neki novi klinci te kvizu koji je na rasporedu u nedjelju.

Dvorišta

Gornjogradska Dvorišta već su tradicionalno jedna od nezaobilaznih manifestacija u srcu grada. Kultna Dvorišta za posjetitelje otvaraju svoja vrata i postaju mjesto druženja, ukusne hrane, pića i dobre glazbe. Manifestacija je krenula u srijedu, a traje do 24. srpnja. Upravo su zato vruće ljetne noći savršeno vrijeme za uvid u javna, ali i privatna dvorišta na predivnim lokacijama te uvid u život kakav je nekada bio. Očekuju vas brojni koncerti na raznim lokacijama, stoga istraživanje tajni Gornjogradskih Dvorišta nikada nije bilo zabavnije.

Mali Classic – Zrinjevac

Ove nedjelje, točno u podne, zaputite se do Zrinjevca, nećete požaliti. Naime, poznati paviljon na Zrinjevcu postaje mjesto na kojem će se održati Mali Classic, glazbena manifestacija. Posjetitelji će moći uživati u zvucima klasične glazbe koju će za njih izvoditi Zagrebački solisti. Na programu su poznata djela skladatelja kao što su Mozart, Čajkovski, Papandopulo i Haydn. Mali Classic će se, počevši od ovog vikenda, održavati svake nedjelje, sve do 7. kolovoza. Vrhunski glazbeni sadržaj u nadolazećim će tjednima obuhvatiti i djela brojnih drugih, svjetski poznatih skladatelja. Stoga znamo gdje smo već ove nedjelje.

Večeri na Griču

Večeri na Griču jedan su od najstarijih zagrebačkih ljetnih festivala. I ove godine okuplja ljubitelje glazbe na jednoj od atraktivnijih zagrebačkih lokacija, atriju Galerije Klovićevi dvori. Festival je krenuo 1. 7., a traje do 29. 7. Ove godine publici će se predstaviti velika domaća i strana imena, prvenstveno klasične, ali također i jazz i etno glazbene scene. Ove nedjelje na rasporedu je Hrvatski gitarski kvartet koji će izvoditi djela Vivaldija, Prokofieva i brojnih drugih poznatih skladatelja. Uz Večeri na Griču Gornji je grad tako još jednom postao mjesto gdje je kultura oživjela i donijela dašak ljetnog osvježenja na predivnoj lokaciji.

Ljeto kod Matoša

Ljeto kod Matoša prometnulo se u tradicionalnu manifestaciju koju jednostavno obožavamo. Spektakularna lokacija s pogledom na centar Zagreba, u hladu Strossmayerovog šetališta, vratit će vas u neko drugo vrijeme. Koncerti, DJ nastupi, kvizovi te bogata gastronomska ponuda ono je što na lokaciju svakodnevno privlači velik broj posjetitelja. Sve do 31. srpnja i vi možete biti dio ove predivne priče te posjetiti lokaciju koja se ne propušta.

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori