Ljetna atmosfera na novoj terasi restorana Barbieri’s

Ljetna atmosfera na novoj terasi
restorana Barbieri’s

barbieris-ljeto-16

Došli su vrući ljetni dani na asfaltu kada osvježenje, prije nego što uspijemo pobjeći na more, uspješno pronalazimo na terasama u gradu. Nije važno radi li se o kafiću ili restoranu, važno je da osjetimo povjetarac, uživamo u hladovini… I možda popijemo ili pojedemo nešto fino. Najbolje je kada se svi elementi spoje u jedinstveno iskustvo na jednom od najpopularnijih mjesta u gradu.

barbieris-ljeto-4

Željno iščekivani restoran Barbieri’s je otvoren u ožujku, na mjestu bivšeg Takenoka u Tkalčićevoj 90. Ubrzo je opravdao očekivanja i postao poželjna destinacija za sve ljubitelje finog zalogaja i dobre atmosfere. Pogotovo uz barove kojima je okružen i novi Kaptol Boutique Cinema – kombinaciju koja jednako može biti svakodnevna, kao i dobra ideja za spoj.

barbieris-ljeto-2

Barbieri’s ima divnu ljetnu terasu

Barbieri’s u visoku ljetnu sezonu ulazi s jednim velikim adutom – prostranom terasom ispred restorana, koja uz zelenilo koje je okružuje postaje vrlo romantična nakon zalaska sunca. Pogotovo kada se upale lampice i nježno osvijetle sve goste.

barbieris-ljeto-19

Nikola Knežić

Uz to, došlo je do promjene postava u kuhinji. Sous chef Nikola Knežić došao je na mjesto glavnog chefa i predstavio neke promjene na meniju, zagrijavajući se za sasvim novi jelovnik kada krenu jesenski dani. “Ostajemo i dalje pri konceptu bistroa kako smo i počeli, s jednostavnijim jelima, ali u modernoj prezentaciji. Poanta nam je da gost osjeti domaću notu i opuštenu amosferu u cijeloj priči, no to ne znači ležerniji pristup pripremi”, komentirao je. “Jako sam zadovoljan svojim timom mladih i perspektivnih ljudi, to u današnjoj situaciji zaista puno znači za stabilno funkcioniranje restorana.”

file lososa s pireom od krumpira i hrena, beurre blanc umakom s limetom i kiselim đumbirom

File lososa s pireom od krumpira i hrena, beurre blanc umakom s limetom i kiselim đumbirom

barbieris-ljeto-11

Uskoro i potpuno novi menu

Kad krenu hladniji dani, Nikola otkriva kako možemo očekivati malo “teže” stvari, divljač – prave jesenske i zimske arome.

“U kuhinji se uvijek se držim bakinih okusa, pokušavajući rekreirati onaj nostalgični topli osjećaj kada pristupam svojim jelima. Većinu stvari unaprijed pripremamo sami, od tjestenine, njoka, peciva do slastica. I tako želimo doprijeti do gostiju.” zaključio je novi glavni chef Barbieri’sa.

Janjeći kotleti s koricom od pistacije i svježeg začinskog bilja, u kombinaciji s aromatiziranim krumpirom i ukiseljenim lučicama

Janjeći kotleti s koricom od pistacije i svježeg začinskog bilja, u kombinaciji s aromatiziranim krumpirom i ukiseljenim lučicama

Mi smo prvo isprobali file lososa s pireom od krumpira i hrena, beurre blanc umakom s limetom i kiselim đumbirom. A zatim janjeće kotlete s koricom od pistacije i svježeg začinskog bilja, u kombinaciji s aromatiziranim krumpirom i ukiseljenim lučicama. I cijelo vrijeme uživali u opuštenoj atmosferi ljetne terase koja vas čeka spremna.

barbieris-ljeto-12

Više informacija o aktualnom jelovniku pronađite na Facebook stranici.

barbieris-ljeto-8

barbieris-ljeto-14

barbieris-ljeto-5

barbieris-ljeto-6

barbieris-ljeto-9

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Učitati još
Zatvori