Lively Roasters Co. – craft kava

Lively Roasters Co. – craft kava

lively roasters post

Zanimljiva mjesta u Zagrebu za izlazak, kavu i ručak ili večeru kao što su Swanky Monkey Garden, Bastion, Zuu Bar, Corner i Hemingway Bar & Bistrot imaju jednu esencijalnu stvar zajedničku – kavu, točnije ‘speciality coffee’. Lively Roasters Co. je mala, no jako aktivna pržionica kave koja donosi Double Origin Blend ‘speciality coffee’ kavu, omiljenu svim delikatnim nepcima koja najviše vole uživati u tom opojnom okusu kvalitetne kave.

Bastion

Bastion

Ideja o Lively Roasters Co. speciality coffee traje već dulje vrijeme (čak pet godina), no krajem 2015., u listopadu zaživjela je u svome punom i opojnom kavenom obliku. Radi se o visokokvalitetnoj transparentnoj kavi koja je kvalitetno uzgajana, tretirana i transparentna u smislu da svaki konzument te kave može saznati ama baš sve o toj kavi – s koje plantaže potječe, kada je brana i kako je procesuirana. Takva kava se radi na craft tj. artisanski način i donosi potpuni osviješteni užitak u kavi. Nešto slično onome kako danas rade craft pivovare.

Bastion

Bastion

Lively Roasters Co. se nakon nešto više od godine dana može pohvaliti s gotovo trideset lokacija gdje se ona može piti. Nakon Double Origin Blenda kave, sljedeći je Single Origin Blend, s ponudom od dvadeset Single Origin kava na godišnjoj razini. Zanimljivost Lively Roastersa jest i u tome da nemaju svoj Coffee Shop, već su u potpunosti orijentirani na lokale i krajnje korisnike koji u tim barovima i kafićima ispijaju baš tu njihovu kavu na ispravno pripremljeni način. Jednog dana i jest u planu Coffee Shop, no svakako u sklopu pržionice i specijaliziranog shopa. No, za sada su apsolutno fokusirani na klijenta jer rade s njima do ‘u šalice’.

Hemingway Bar & Bistrot

Hemingway Bar & Bistrot

Iza Lively Roasters Co. stoje Marko Brajković koji je u ‘kavenom poslu’ već trinaest godina i jedan od najboljih hrvatskih barista Oliver Oljica. Zajedno su pokrenuli posao, naslanjajući se i na ranija poznanstva s pionirima u poslu poput bariste Nika Orošija.

Foto: Hemingway Bar & Bistrot, Sanja Jagatić Photography

Učitati još
Zatvori