Lice Grada: Prva šetnja okićenim Zagrebom

Lice Grada: Prva šetnja okićenim Zagrebom

Već nekoliko godina zaredom Advent u Zagrebu pravi je spektakl, s mnoštvom lokacija, vatrometom događanja, fantastičnom gastro ponudom, šušurom i gužvom kakvu mogu ponuditi samo najrenomiranije adventske destinacije u svijetu i Europi. Pa nismo bez razloga proglašavani najpopularnijom europskom adventskom destinacijom!

No 2020. je promijenila mnogo toga, pa u konačnici i Advent. Do samog se finiša nije znalo kako će izgledati i hoće li uopće postojati, epidemiološke mjere nametale su sve manje i manje opcija, pa je tako ovog tjedna i konačno potvrđeno – Adventa neće biti u onakvom obliku kojem smo se veselili.

Neka nova adventska priča

Ovogodišnji Advent u Zagrebu održat će se u nešto drugačijem ozračju, sukladno preporukama i odlukama nadležnih tijela, a prigodnim programima nastojat će očuvati duh najboljeg božićnog sajma u Europi.

Adventske kućice neće biti postavljane, miris kuhanog vina i svih blagdanskih delicija neće se širiti ulicama, no nije sve izgubljeno. Malo mirniji i tiši Advent ove ćemo godine doživjeti kroz posebno okićene popularne lokacije kao što su Zrinjevac, Tomislavac, Gornji grad i HNK. Možda nećemo klizati u Ledenom Parku ili tradicionalno gledati paljenje lampica na Zrinjevcu, piti kuhano vino na platou Gradec, jesti street food na Fuliranju, ali sve su ove lokacije prigodno ukrašene da prenesu duh blagdana i pozitivno ozračje.

Na Tomislavcu ćemo tako vidjeti zrcalne klizače, na Zrinjevcu lampice nisu zaboravljene, HNK donosi duh Orašara, a Gornji grad pravu romantičnu priču.

Zagreb je sinoć službeno osvijetljen, upaljena je prva advenstka svijeća na Manduševcu, a u ovom ćemo ozračju uživati do 1. siječnja 2021. Prvu šetnju okićenim ulicama donosi vam fotograf Ivan Klindić (Lice Grada).


Trg bana Josipa Jelačića i IlicaZrinjevacTomislavacHNKGornji gradJagerhornZoološki vrt grada Zagreba


Foto: Ivan Klindić (Lice Grada)

Učitati još
Zatvori