Stavite zdravlje na prvo mjesto i zaštitite se na vrijeme
Stavite zdravlje na prvo mjesto i zaštitite se na vrijeme

Stavite zdravlje na prvo mjesto i
zaštitite se na vrijeme

Kondomi su vjerojatno najrasprostranjeniji i najčešći način kontracepcije jer su svima dostupni, jednostavni su za upotrebu, sprječavaju neželjenu trudnoću i ono najbitnije – prijenos spolnih bolesti. Ako ste mislili da već sve znate o kondomima, LELO je tu da provjeri vaše znanje kroz ovaj kratki vodič.

Stope zaraženih spolno prenosivim bolestima i dalje rastu. Iako postoji mnogo izlječivih spolno prenosivih bolesti, neke mogu imati ozbiljne i dugoročne zdravstvene posljedice koje kasnije mogu dovesti do raka ili smanjene plodnosti. Bez obzira na to što živimo u 21. stoljeću, statistika pokazuje kako gotovo svaka peta osoba ima ili je imala neku spolno prenosivu bolest.

Kako rastu brojke zaraženih spolno prenosivim bolestima tako raste i osviještenost ljudi o toj problematici što pokazuju brojke online prodaje LELO HEX kondoma, čija je prodaja porasla za 50%. Korištenje kondoma ne treba gledati kao samo kao još jednu obvezu, ono trebalo biti sinonim za užitak i bezbrižan seks. Znamo kako je apstinencija jedina stopostotna garancija za sigurnost, prevenciju neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti, ali uz 98% učinkovitosti, s LELO HEX kondomima nema potrebe za odricanjem.

Bitno je napomenuti činjenicu kako u posljednjih 70 godina nije bilo nijedne veće inovacije u svijetu kondoma, osim LELO HEX. HEX pristaje različitim fizionomijama zahvaljujući fleksibilnoj heksagonalnoj mreži koja se izvija i rasteže sukladno pokretima tijela. Gladak izvana, teksturiran iznutra – ovaj tanki kondom se osjeća kao druga koža. Iako je ovo jedan od najtanjih kondoma na svijetu, upravo šesterokut čini kondom izuzetno izdržljivim. Doživite bezbrižan seks zahvaljujući protukliznoj teksturi HEX kondoma, kondoma kojeg smo čekali 70 godina.

Nije ga dovoljno samo staviti

Iako vam se možda stavljanje kondoma čini ‘’jednostavno’’ i mislite da ga znate pravilno staviti, katkad u brzini možete zaboraviti na najvažnije korake. Prije nego što stavite kondom na penis u erekciji, potrebno je istisnuti zrak iz ‘’izbočenja’’ na vrhu kondoma. Naime, ono nije tu iz estetskih razloga već mu je svrha zadržati spermu tijekom ejakulacije kako ne bi iscurila iz kondoma.  Ovaj korak je presudan kako biste uživali u sigurnom i bezbrižnom seksu. Osim toga, bitno je i odabrati pravu veličinu kondoma – bogat je izbor ponuda za svaki oblik i veličinu tako da ne se trebate brinuti.

Još jedna važna stvar koju treba zapamtiti je rok valjanosti koji se mora provjeriti prije uporabe, jer se učinkovitost kondoma može smanjiti nakon nekog vremena i stoga više ne pruža zajamčenu zaštitu. Da pojasnimo, briga o seksualnom zdravlju je stvar svakog pojedinca, dakle, bez obzira na to hoćete li ga koristiti vi ili vaš partner, upute su iste.

Za stvaranje pozitivnog, sigurnog i divnog seksualnog iskustva – počastite se posebnim kondomom, ili s čak nekoliko različitih vrsta i uživajte u večernjim eksperimentima sa svojim partnerom. Zapamtite, sigurnost nikad nije bila važnija kao što je ovih dana. Zaštitite se na vrijeme!

Foto: PR

Učitati još
Zatvori