LEAP Summit usmjeren na ulogu mladih u izgradnji zelenije europske budućnosti
LEAP Summit usmjeren na ulogu mladih u izgradnji zelenije europske budućnosti

LEAP Summit usmjeren na ulogu mladih u
izgradnji zelenije europske budućnosti

Organizatori osmog izdanja najveće multidisciplinarne konferencije namijenjene mladima, LEAP Summit, predstavili su prva imena koja dolaze na zagrebačke pozornice. One će, između ostalog, na jednom mjestu okupljati međunarodne govornike usredotočene na održivi razvoj i zeleni plan Europske unije s naglaskom na potrebu da mladi prepoznaju svoju važnu ulogu u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije europske budućnosti.

Održivija budućnost kao tema LEAP Summita

Jedno od najvećih imena ovogodišnjeg izdanja jest Dana Muntean, voditeljica međunarodne prodaje u tvrtki Plan A, koja nudi platformu koja uz pomoć strojnog učenja i znanosti kako bi omogućila tvrtkama smanjenje emisije i poboljšanje ESG učinka. Prethodno je radila u međunarodnim korporacijama kao što su Google i Meta, a upravo će u Zagrebu govoriti o toj tranziciji iz multinacionalne korporacije u industrije usmjerene na okoliš – čimbenike koji su utjecali na ovu odluku, korisnost, predviđanju budućnosti i ulaganja u to područje. Tu je i Andrea Vena, glavni službenik za klimu i održivost Europske svemirske agencije s više od trideset godina iskustva u svemirskom industrijskom i institucijskom sektoru. Zagrebačku publiku očekuje tematika usko povezana uz održivosti planete Zemlje i njezinoj nepredvidivoj budućnosti. Od hrvatskih dobro znanih imena tu su Marko Brkljačić te Andrej Ribičić s projektom Rezolucija Zemlja, ali i brojni drugi koji će tek biti predstavljeni publici u nadolazećem periodu.

Andrea Vena
Andrea Vena
Marko Brkljačić
Marko Brkljačić

Europska godina vještina

“Iz izdanja u izdanje, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj partnerski prati i podupire LEAP Summit. Tako će biti i ove, 2023. godine. Ovu je godinu Europska unija proglasila Europskom godinom vještina, s osobitim naglaskom na povezivanju individualnih interesa i ambicija s prilikama na tržištu rada, na cjeloživotnom dodatnom usavršavanju i jačanju digitalnih vještina. Jer najnovija istraživanja pokazuju da čak svaka treća zaposlena osoba u Europi nema osnovne digitalne vještine, a tek je svaki šesti stručnjak za IT žena. Zbog inspirativnih govornika i aktivne, zainteresirane mlade publike LEAP Summit idealno je mjesto za ovakve i slične aktualne razgovore o budućnosti rada u Europi – sve to u kontekstu novih izazova koje pred EU stavljaju digitalna, zelena i demografska tranzicija”, izjavila je Andrea Čović Vidović, zamjenica voditelja Ureda Europske komisije u Hrvatskoj te voditeljica odnosa s javnošću Europske komisije u Hrvatskoj.

LEAP Summit

Ovogodišnje međunarodno multidisciplinarno izdanje održat će se 18. i 19. svibnja u Zagreb Fair Congress Centru Zagrebačkoga Velesajma. Na četiri tematske pozornice LEAP Summit okupit će preko 60 predavača iz vrha poslovnoga svijeta, a očekuje se preko 2000 uzvanika iz tridesetak zemalja. U posljednjih sedam godine LEAP Summit posjetilo je više od 10.000 sudionika iz više od 40 zemalja svijeta, a više od 300 predavača gostovalo je na pozornicama ove inspirativne konferencije te prezentiralo najnovije ideje, svoje uspjehe, znanje te dostignuća.

Prijave za osmo izdanje LEAP Summita otvorene su, a sudjelovanje je i ove godine besplatno. Kako bi dobili svoju ulaznicu, potrebno je popuniti obrazac na poveznici: https://leapsummit.com/apply-now/. Generalni partner LEAP Summita je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Više informacija može se pronaći na službenoj web stranici www.leapsummit.com te Facebook stranici.

Leap Summit
Učitati još
Zatvori