Želimo posjetiti ružičastu lagunu u Meksiku

Želimo posjetiti ružičastu
lagunu u Meksiku

@itsreuben

@itsreuben

Društvene mreže više su nam nego ikada približile neobične svjetske destinacije, plaže na kojima možete izbliza vidjeti plamence ili plivati sa svinjicama, doznati koja je laguna najpopularnija na Islandu i bazen u Maroku, a jeste li znali da uz ružičastu plažu na Bahamima, postoji i ružičasta laguna. Las Coloradas je malo ribarsko mjesto na vrhu poluotoka Yucatán u Meksiku u čijoj su neposrednoj blizini ružičaste lagune koje privlače horde turista na ovu neobičnu lokaciju.

@elizabethkeene

@elizabethkeene

Ove su lagune dio velikog rezervata zaštićenog UNESCO-m. Unutar Rio Lagartos prirodnog rezervata mogu se susresti najrazličitije životinjske vrste, uključujući i plamence, krokodile, kornjače itd. i samo to bi bilo dovoljno za posjet, ali vibrantne boje ono su što danas privlači posjetitelje.

Ružičastu boju mogu zahvaliti crvenoj algi, planktonima i mikroorganizmima koji žive u slanoj vodi, a kako ona isparava količina živih organizama ostaje koncentrirana i daje nježnu pink nijansu. Tvornice koriste neke od plitkih laguna za sakupljanje soli dok ih turisti obilaze fascinirani prirodnim ljepotama.

@djiglobal

@djiglobal

@itsreuben

@itsreuben

@maria_febrer

@maria_febrer

@beneaththecoat

@beneaththecoat

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori