Lampa i terarij u jednom

Lampa i terarij u
jednom

lampa-biljka-2

Dizajnerski studio Nui, prije znan kao ‘Studio We Love Eames’, osnovali su Emilia Lucht i Arne Sebrantke 2014. godine. Zajedno kreiraju, stvaraju i transformiraju predmete svakodnevne uporabe svojim možda nekonvencionalnim idejama u nove predmete izuzetno visoke estetike.

lampa-biljka-1

Tako slijedeći premisu da se svaki urbani prostor oplemenjuje s biljkama i svime čime se barem malo prirode donosi u njegovo okuženje, kreirali su zanimljivu lampu koja u isto vrijeme služi kao posuda za biljke lončanice. Ova Mygdal lampa ne zahtjeva nimalo ljudskog upliva kao što je ventilacija ili navodnjavanje tj. zalijevanje. I o izvoru svjetla se čak brinulo na način da biljke mogu vršiti fotosintezu i razvijati se.

lampa-biljka-3

Ovakva rasvjeta ne samo da je iznimno zanimljiva, već donosi komadić prirode u prostore koji zbog svoje funkcije nemaju npr. prozorske otvore ili doticaj s ikakvim zelenilom, a prvenstveno su kreatori imali na umu skučene urede, poslovne prostore ili hotelske i hostelske sobe koji zbog svoje pozicije možda imaju onaj nesretan pogled na zid.

lampa-biljka-6

No, svakako će se savršeno uklopiti i u zimski vrt, ili u neki drugi prostor ispunjen biljem. U tom slučaju efekt izvora svjetla potpuno uronjenog u zelenilo bilja bit će potpun.

lampa-biljka-4

Više o radu studija i kako možete nabaviti njihove predmete saznajte na nui-studio.com.

lampa-biljka-7

lampa-biljka-5

Foto: Facebook, Screenshot

Preporuka

Zatvori