Lagana vege hrana najbolja je za ljeto

Lagana vege hrana najbolja je za ljeto

Restoran …nishta već smo uvrstili u našu Priču o uspjehu i to s razlogom, ovaj ugodan interijer uvijek je upotpunjen odličnim i maštovitim vege kombinacijama jela u kojima gosti uživaju. Ovog puta uživali smo i mi na licu mjesta isprobavajući jela s novog, ljetnog jelovnika.

nishtameni

Voditelj zagrebačkog restorana Frano Auguštin proveo nas je kroz neka od šarolikih i vrlo ukusnih jela koja je spravljao chef Danijel Špoljarić, a koja su itekako savršena za ovo ljetno doba kad su vani velike vrućine i ništa teško ne želimo unositi u organizam. Uz sirova, veganska i vegetarijanska jela bit ćete siti i zadovoljni, ali bez uobičajene težine. Mi smo isprobali Zelenilo – sirove špagete od tikvica s osvježavajućim umakom od avokada i limete, Banana Curry – bananu s grila okruženu umakom od curryja, smeđom rižom i chutneyem od groždica za glavno jelo i za desert Mousse au chocolat – čokoladno čudo za koje nikad ne biste pogodili da je napravljen od tofua.

nishtameni2

I Zelenilo i Banana Curry lako ćete napraviti kod kuće, ali mousse je ipak druga priča jer ga je zbog tofua malo kompliciranije pripremiti. Njega pak preporučujemo da isprobate u ambijentu restorana …nishta u Masarykovoj 11.

nishtameni6

Zelenilo (za vegane, bez glutena, sirovo)

Sastojci: tikvica, avokado, limeta, sol, ulje, cherry rajčica.

Napravimo špagete od tikvica, povežemo ih s kremom od limete i avokada. Serviramo s cherry rajčicama i avokadom. Završimo s par kapi maslinovog ulja.

nishtameni8

nishtameni12

Banana Curry (za vegane, bez glutena)

Sastojci: integralna riža, svježa paprika, stabljika celera, luk, grožđice, banana, curry madaras, sol, svježi chili, list peršina i krumpir.

nishtameni10

Skuhati rižu, prepržiti luk, papriku i stabljiku celera. Dodati rižu.
Za umak skuhati luk, krumpir, curry madaras te izmiksati.
Za chutney prepržiti luk, malo grožđica, dodati curry madaras i izmiksati. Za kraj dodati još određenu količinu grožđica (po želji).
Bananu prepržiti s obje strane i servirati. Dekorirati sa svježim chilijem i listovima peršina.

nishtameni3

nishtameni4

Mousse au chocolat (za vegane)

Sastojci: čokolada, tofu, sojino mlijeko, šumsko voće, ulje, rižin slad, svježa menta.

nishtameni7

Izmiksati tofu s mlijekom, dodati rastopljenu čokoladu. Izmiksati šumsko voće, dodati ulje i rižin slad. Dekorirati sa svježom mentom.

nishtameni5

nishtameni11

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Učitati još
Zatvori