Novi zagrebački raj francuskih slastica

Novi zagrebački raj francuskih slastica

La Marquise

Društvenim mrežama brzinom se munje proširila vijest da je Zagreb dobio prvu pravu francusku slastičarnicu i pekarnicu u jednom stoga smo se i mi uputili provjeriti o čemu se radi. Prvi je lokal otvoren krajem listopada u ulici Rebar 25, a sada je otvorena i nova lokacija u blizini Maksimira koju smo posjetili – u Bukovačkoj 25. No ne planiraju stati samo na tome…

La Marquise

La Marquise Boulangerie & Patisserie

La Marquise Boulangerie & Patisserie otvorio je bračni par iz Francuske, Céline i Sebastien Vermant, koji već godinama putuju svijetom donoseći pravu francusku tradiciju svima zainteresiranima da probaju. Neposredno prije dolaska u Hrvatsku živjeli su u Sloveniji, no pronalaskom hrvatskog partnera odlučili su ipak sa svoje troje djece preseliti u Zagreb s kojim su oduševljeni. Prva autentična francuska pekarnica i slastičarnica, koliko je zasada poznato, dobit će još dvije lokacije – jednu u Petrinjskoj ulici te na Bundeku te postati pravi mali lanac. Toplo će vrijeme donijeti i terase te će police prepune miomirisnih proizvoda prazniti sigurno još i brže.

La Marquise

Croissant i pain au chocolat za prste polizati

A što se u ovim malim lokalima može probati? Apsolutno sve čega se s nostalgijom sjećate s putovanja u Francusku. Od klasičnih croissanta, preko croissanta s bademima (koji je, naravno, bio rasprodan već u 10 ujutro) ili s vanilijom i marelicom do pain au chocolat ili briochea te prefinih slastica. Naime, La Marquise spaja pekarnicu u kojoj u nude svježi kruh, peciva i slične pekarske proizvode s ručno rađenim kolačima, macaronsima i keksima. Police se pune kroz dan kako se pojedini proizvodi rasprodaju – tako da uvijek možete naručiti svoju omiljenu slasticu.

U La Marquiseu su nas uvjerili da s njihovim slasticama ne moramo paziti na kalorije dok god smo umjereni, baš onako kako to Francuzi rade. Nije nas trebalo dugo nagovarati pa smo odmah pohrlili degustirati neke od ljepota u vitrini da si zasladimo dan.

La Marquise

Već imaju svoje stalne goste

Odaziv publike već je sjajan jer su, čini se, prepoznali okuse koji su im nedostajali. Svi se proizvodi rade bez aditiva, mijesi se cijelu noć, a zatim sa smiješkom na licu Céline i Sebastien obilaze zasada dva lokala kako bi se uvjerili da je sve u najboljem redu. Nama su također pružili toplu dobrodošlicu te strpljivo objasnili po čemu je koja vrsta proizvoda poznata. Oko sebe su okupili tim Francuza, a svu sirovinu uvoze iz Francuske kako bi se slasticama osigurao autentičan okus i aroma. Kruh, peciva, sitni pekarski proizvodi, kolači i keksi svježe su pečeni i bez konzervansa – ništa se ne zamrzava.

la-marquise-5

Ako ste ikad degustirali francuske pekarske delicije onda ćete oduševljeno pohitati po svoj omiljeni zalogaj, a ako niste, onda svakako morate provjeriti o čemu se radi na gore navedenim adresama. A sve novosti možete pratiti na Facebook stranici.

la-marquise-4

la-marquise-3

la-marquise-12

la-marquise-13

la-marquise-2

la-marquise-1

la-marquise-11

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori