Ružičasta kuća koju svi posjećuju u Parizu

Ružičasta kuća koju svi
posjećuju u Parizu

Konzultirate li danas neki od vodiča po Parizu ili listu top stvari koje treba vidjeti i doživjeti u gradu svjetlosti, većina njih sugerirat će La Maison Rose iliti ružičastu kuću na Montmartreu. Čak i ako za nju donedavno još niste znali, otkrile su vam je možda Instagram fotografije brojnih svjetskih putnika. Upravo na ovoj društvenoj mreži La Maison Rose zablistala je kao prava pariška zvijezda, koja je jedna od najčešće fotografiranih znamenitosti u ovom gradu. Njena svaka nova fotografija intrigira te istovremeno poziva i druge koji se nađu u Parizu da ju posjete i ovjekovječe.

Čar ove stare ljepotice krije se u ružičastoj fasadi, koja kontrira većini bijelih zgrada u tom bloku. Samim time, La Maison Rose u trenutku se ističe iz mase i privlači oko pojedinca. Još prije Instagram fotografija, ovu ružičastu kuću proslavile su slike Mauricea Utrilla, koji je naslikao mnoge scene iz 18. arondismana, Montmartrea, za svog života. Ovdje su, zanimljivo je, osim njega često obitavali i Pablo Picasso i Gertrude Stein, a danas je slavna ružičasta kuća restoran u kojem se mogu isprobati mnoga autohtona francuska jela.

No, fokus ovdje, čini se, uopće nije na hrani. Smještena na uglu ulica rue des Saules i rue de l’Abreuvoir, ružičasta kuća stalno je okupljalište brojnih turista, spremnih popeti se na Montmartre i uhvatiti dobru fotografiju ovog simpatičnog restorana. Tko ipak odluči predahnuti ovdje, La Maison Rose podjednako šarmira terasom s ružičastim stolovima, na kojoj je posebno u večernjim satima lijepo uživati.

La Maison Rose:

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori