Journal Pets: Trikovi za jednostavnije, brže i urednije kupanje psa

Journal Pets: Trikovi za jednostavnije,
brže i urednije kupanje psa

https://www.instagram.com/p/B79-a1XB1xY/?utm_source=ig_web_copy_link

Ništa ne nadmašuje provođenje kvalitetnog vremena s vašim psom, ali kasnije najčešće dolazi na red sav onaj prljavi posao. Blatnjave šape i smrdljivo krzno nikad nisu ugodni. Nitko ne voli vidjeti tragove prljavštine po svom domu, koliko god voljeli svog kućnog ljubimca. Uz nekoliko savjeta i trikova, kupanje vašeg psa može postati lako i učinkovito.

Iako se mnogima to može činiti jednostavnim, svaki pas ima svoju preferenciju kad je u pitanju kupanje. Neki to vole, što vam olakšava posao, dok se drugi radije klone sapuna i vode, pa trebate postati lukavi kako bi održavali svog krznenog prijatelja čistim. Bez obzira na to u koju kategoriju spada vaš pas, u nastavku su navedeni neki savjeti kako da učinite pseće kupke učinkovitijima, ugodnijima i zabavnijima za vašeg psa.

Pripremite se na vrijeme

Dobar trik za to da kupanje psa bude što učinkovitije je imati sve što trebate točno tamo gdje vam je potrebno prije nego što psa stavite u kadu. Pripremanje svih potrebnih alata, ne samo da će skratiti vrijeme pseće kupke, već će umanjiti i rizik od toga da vaš pas pobjegne iz kade dok vi pokušavate naći sve ono što vam je potrebno. Alati uključuju šampon, veliku spužvu, krpicu ili četku za pranje psa, malu kantu ili vrč i puno ručnika za sušenje da se pas, vi i podovi možete posušiti nakon što završite s kupanjem.

https://www.instagram.com/p/B5bm6fCBStS/?utm_source=ig_web_copy_link

Još jedan jako bitan dio ovog procesa su slastice. Pomoću njih nagrađujete psa za dobro ponašanje, potičete dobro ponašanje i stvarate mu pozitivno iskustvo. Nakon što prikupite sve alate, smjestite ih negdje gdje ih pas neće moći dosegnuti. Pazite da kada ili tuš kabina nisu previše skliski. Vaš pas mora biti u stanju udobno stajati u kadi bez klizanja. Ako treba, nabavite prostirku koja se ne skliže kako bi proces bio jednostavniji.

Iščetkajte psa prije kupanja

Može biti teško okupati psa bez da velik broj psećih dlaka završi u vašem odvodu, ali dobar je trik to da ga dobro iščetkate prije nego što ga namočite. Osim što ćete se tako riješiti dlaka i čvorova prije nego što začepe odvod, usput možete provjeriti kožu i dlaku vašeg psa, ima li krpelja ili možda kakav osip.

Kupanje psa uz masažu

Svaki pas voli dobru masažu, pa zašto ne dodati opuštajuću masažu za svog psa u rutinu kupanja. Može vam pomoći da opustite svog krznenog prijatelja i stvorite pozitivne asocijacije na kupke. Stavite psa u kadu i uz pomoć tuša ili kantice ga namočite cijelom dužinom. Nakon toga nanesite šampon od njegovog prednjeg do stražnjeg dijela tijela. Zasad, izbjegavajte njegovu glavu. Također, ako pomiješate šampon s vodom u praznoj boci prije kupanja to vam može pomoći ubrzati postupak šamponiranja. Dobro mu istrljajte leđa, a potom i rep, stražnje noge, trbuh, prsa i na kraju vrat. Kružnim pokretima umasirajte šampon kako bi vaš pas bio što čišći. Možete upotrijebiti krpu ili četku za šamponiranje ako vam to olakšava kupanje psa.

https://www.instagram.com/p/B9bMlgvnm0j/?utm_source=ig_web_copy_link

Operite mu glavu i lice

Glavni cilj kod pranja glave i lica vašeg psa je taj da mu voda i sapunica ne uđu u oči, uši ili usta. Nježna krpa je najjednostavnije rješenje za pranje lica psa, jer ju je najlakše kontrolirati. Možete koristiti samo mali dio krpe za nanošenje šampona na glavu, uši, njušku i bradu psa i umasirati ga u njegovo krzno. Budite izuzetno oprezni da šampon ne uđe u zabranjena područja.

Detaljno ispiranje

Uz pomoć tuša, kante ili vrča detaljno isperite sve tragove šampona s krzna svog psa i onda još jednom za svaki slučaj. Držite mu njušku prema dolje dok mu ispirete lice pomoću krpice. Također, pokrijte mu oči drugom rukom kako mu ne bi voda ulazila u oči tijekom ispiranja.

https://www.instagram.com/p/B75DjaaBsnm/?utm_source=ig_web_copy_link

Temeljito osušite psa

Stavite ručnik preko leđa vašeg psa i lagano ga protrljajte. Nakon što ste na taj način maknuli većinu vode iz njegovog krzna, možete koristiti sušilo za kosu kako biste ga lakše osušili do kraja. Nemojte zaboraviti da sušilo mora biti postavljeno na najhladniju opciju. Započnite sušenjem najgušćih i najdužih dijelova krzna, a zatim prijeđite na druga područja. Neki će se psi uplašiti sušila za kosu pa pokušajte prvo s najsporijom opcijom puhanja. Ako niti to ne uspije, onda možete probati tako da mu nježno prebacite ručnik preko glave i, naravno, bogato ga nagrađujete slasticama.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori