Za dva dana počinje 4. izdanje međunarodnog festivala 36 Mountains

U četvrtak 6. rujna u 19 sati počinje četvrto izdanje međunarodnog festivala ilustracija 36 Mountains koji se održava do nedjelje 9. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Za vrijeme trajanja festivala predavanja, sve radionice i izložba grafika održat će se u Oris – kući arhitekture.

36 Mountains – još samo dva dana do početka

Festival će i ove godine predstaviti inovativnu formu koja promovira suvremenu ilustraciju na kreativan i zabavan način. Svi zainteresirani moći će tako doći i pogledati radove nekih od najutjecajnijih ilustratora današnjice. Svoje radove tako će predstaviti ukupno 28 autora koji dolaze iz Hrvatske, Francuske, Italije, Danske, Nizozemske, Srbije, Crne Gore i Slovenije. Među njima je i nekoliko etabliranih umjetnika – grafiter Sarme, umjetnica Natalija Škalić, dizajner i ilustrator Ivo Matić, strip-autorica Ivana Armanini, ilustratorica Lisa Laubreaux te akademski slikar Damir Sobota.

U otvorenje festivala i predstavljanje njegovog originalnog koncepta uvodi umjetnica i organizatorica Jelena Bando, a glazbenom podlogom i atmosferom upravljat će DJ Antonio Zuza (Imogen Recordings).

Ulaz tijekom sva četiri dana trajanja je besplatan. Glazbeni program te vrijeme održavanja panela i radionica možete potražiti na službenoj internetskoj stranici.

Foto: 36 Mountains

0