Genijalna polica hrvatskog brenda upravo je osvojila nagradu

Genijalna polica hrvatskog brenda
upravo je osvojila nagradu

Mladi hrvatski dizajn-brend Nunc, nakon 12 osvojenih nagrada i priznanja za svoje proizvode, još jednom impresionira međunarodni žiri te dokazuje svoju kvalitetu. Ovoga puta prestižnom platinastom nagradom A’Design Award nagrađen je sistem polica Sfumato.

Nagrađen je kao najbolji u kategoriji “Furniture, Decorative Items and Homeware Design” za 2019. godinu.

Dinamični “skyline” sistema polica asocira na vizure velegrada – prostran i masivan u dnu, izlomljen i fragmentiran pri vrhu, dinamikom vertikalnog “plesa” polica dinamizira, obično monotonu, strukturu police.

Kombiniranjem modula postižu se različite konfiguracije i dimenzije te se Sfumato tako prilagođava namjeni i prostoru korisnika, tko god to bio. Sfumato je samostojeći ili zidni modularni ekosistem za sve manje predmete, one koje želite izložiti i one koje želite sakriti, bilo igrom sjene ili zatvorenim vratašcima. Iako primarno namijenjen za poslovne i uredske prostore, Sfumato svojom razigranom pojavnošću može sjajno naći mjesto i u privatnim i ugostiteljskim prostorijama.

Za ovakav uspjeh i plasman proizvoda zaslužna je suradnja s Filter-om, najnagrađivanijim studijom za arhitekturu i dizajn iz Bosne i Hercegovine. Studio čine Nedim Mutevelić, Kenan Vatrenjak, Asmir Mutevelić, Vedad Islambegović and Ibrica Jašarević, koji su za svoj rad na polju arhitekture i dizajna već osvajali brojne nagrade.

Do sada se Nunc kolekcija, sa svojim proizvodima koji reflektiraju lokalno nasljeđe, pokazala izuzetno uspješnim brendom u kontekstu inovacije I identiteta. Imajući na umu cjelokupni kontekst u kojem se razvija Nunc, Slavoniju kao vrelo inspiracije, te mlade dizajnere iz regije koji donose novu energiju i ideje, te dodanu vrijednost koju predstavlja kuriranje kreativnog direktora Nikole Radeljkovića iz Numen/ForUse-a, ova nagrada ne dolazi kao iznenađenje, već još jedan dokaz da Nunc stvara novu priču hrvatskog dizajna i proizvodnje.

Foto: NUNC

Učitati još
Zatvori