Divna umjetnička instalacija u Parizu inspirirana velikom Audrey Hepburn

Divna umjetnička instalacija u Parizu
inspirirana velikom Audrey Hepburn

Posljednjih nekoliko dana, Instagram su preplavile fotografije pariške ulice iznad koje lebdi na stotine ružičastih kišobrana. Prizor je odmah izazvao veliku pažnju Parižana i turista te postao nova Instagram senzacija. Tko se krije iza efektne umjetničke instalacije koja je mali djelić Pariza obojila u ružičasto?

Paris kroz ružičaste kišobrane

Smješten u središtu osmog arrondissementa u Parizu, Village Royal je šarmantni prolaz iz 18. stoljeća koji se iz tržnice transformirao u mjesto za luksuzni shopping. Prije nekoliko dana, Village Royal ukrašen je s 800 ružičastih kišobrana koji lebde iznad prolaza. Iza umjetničkog projekta Umbrella Sky Project nalazi se portugalska umjetnica Patricia Cunha koje još od 2011. godine ulice diljem svijeta prekriva raznobojnim kišobranima.

Sve je započelo u malom gradiću Agueda južno od Porta u kojem je Patricia 2011. godine postavila na stotine šarenih kišobrana za vrijeme festivala suvremene umjetnosti. Ideja ove poetične i vesele instalacije od samog je početka bila unijeti boju i vedrinu u sivilo gradova. Od Sankt Peterburga do Pittsburgha, Umbrella Sky Project putuje svijetom, privlačeći poglede znatiželjnih prolaznika. Prošle godine, 800 šarenih kišobrana očaralo je Pariz i njegove brojne posjetitelje, a ove se godine Umbrella Sky Project ponovno vraća u Pariz, ali u novom izdanju. U središtu najnovije Umbrella Sky Project instalacije, koja je u Village Royalu u Parizu postavljena prije nekoliko dana, nalazi se ružičasta boja, a inspiracija iza nje je velika Audrey Hepburn.

Umbrella Sky Project unosi dozu optimizma u Pariz i 2020.

Jedna od najpoznatijih izjava američke glumice Audrey Hepburn započinje s Vjerujem u ružičastu. Pozitivna poruka iza te jednostavne rečenice te vedri duh Audrey Hepburn po kojem će, baš kao i po svojim kultnim filmovima, uvijek ostati zapamćena, inspiracija su iza ružičastog izdanja Umbrella Sky Projecta. 800 ružičastih kišobrana u Village Royalu u Parizu postavljeno je prije nekoliko dana, a tamo će ostati do 3. ožujka.

Ako vas u narednih nekoliko dana put odvede u Pariz, zavirite na adresu 25 rue Royale i otkrijte ružičasto nebo iznad šarmantnog prolaza. Prolaz je otvoren od ponedjeljka do subote, od 8h do 20.30h, a ulaz je besplatan.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori