Umjetnička instalacija koja nas je oduševila

Umjetnička instalacija koja
nas je oduševila

Proximity 

Proximity  je prostorna umjetnička instalacija koju nismo mogli ne zamijetiti na društvenim mrežama ovih dana. Iza nje stoji jedna divna suradnja između umjetnika Wona Bae i Charlieja Lawler (iz studija Loose Leaf). Instalacija je smještena u prostoru, interijeru crkve iz 19. stoljeća u Melbourneu, u Australiji te prikazuje i istovremeno istražuje ulogu prirode i prirodnog okruženja na građevine tj. okoliš nastao ljudskim djelovanjem.
Fotograf Sean Fennessy  iz The Establishment Studios još je više pridonio dojmu instalacije preko društvenih mreža i interneta. Čisti bijeli prostran prostor ispunjen gomilom listova duboke zelene boje koji kao da su kao korov izrasli u interijeru i svladavaju ga, djeluju kao savršena ravnoteža boje, oblika i forme. Charlie Lawler je možda najbolje opisao rad riječima Our work isolates nature from its context and explores this interconnected relationship between the natural and built worlds, što u slobodnom prijevodu znači: Naš rad izolira prirodu od njezinog konteksta i istražuje međusobno povezan odnos između prirodnog i izgrađenog svijeta.
Više o radu studija i umjetnika možete saznati putem linkova: looseleaf.studiolooseleaf__/seanfennessy.com.autheestablishmentstudios.com.au.

Foto: Sean Fennessy

Učitati još
Zatvori