Lice grada: Što nam je do sada donio jako cool art projekt OKOLO?

Lice grada: Što nam je do sada donio
jako cool art projekt OKOLO?

17. kolovoza je započeo projekt Okolo koji nam je priredio brojna iznenađenja na ulicama i trgovima grada Zagreba.

OKOLO // around

Prve instalacije su postavljene na Trg bana Josipa Jelačića, Ilicu i u Margaretsku ulicu gdje je smješten pravi mali vremeplov. Naime, na tim je lokacijama postavljen “objektiv” kroz kojeg su svi prolaznici mogli pogledati fotografije Toše Dabca istih tih lokacija, samo iz nekih davnih vremena.

U malom prolazu koji spaja Bakačevu i Cesarčevu ulicu smještena je ljuljačka koja je zaintrigirala brojne turiste, ali i građane grada Zagreba.

Ispod Kule Lotrščak uočite Spot it!, autora Pavla Kuharića, koji vas poziva da zastanete, pronađete razlike i podsjetite se na legendarni zagrebački film, a ako produžite do platoa Gradec tamo će vas dočekati još jedna interaktivna priča koju će, u obliku podnog vizuala, ispričati Mane Mei.

U sklopu projekta Okolo, mali nedostaci na gradskim ulicama i zidovima, “pokrpani” su genijalnim malim likovima napravljenim od vune.

Kockice koje nedostaju u Tomićevoj, dio ograde kod zgrade DHMZ ili pak cigle koje nedostaju na Zakmardijevim stubama, potaknule su kreativnost Voone te su nas uveselili malim simpatičnim likovima.

Tako nas je put, nakon objektiva Toše Dabca, ljuljačke u prolazu Bakačeva-Cesarčeva (koja je nažalost u međuvremenu nestala), i genijalnih kreacija Voone kojima su popravljeni neki nedostaci na zagrebačkim zidovima i ulicama, naveo do platoa Gradec gdje je Mane Mei napravio fora interaktivnu priču.

Također, na platou podno kule Lotrščak, postavljena je Knjiga ljubavnih žalbi u koju se mogu upisati svi prolaznici, a primjetili smo da je ova instalacija privlačna brojnim turistima.

Foto: Lice grada

Učitati još
Zatvori