Najljepše ilustracije mladih autora stižu na međunarodni festival ilustracija ’36 Mountains’ koji počinje sutra

Najljepše ilustracije mladih autora stižu na međunarodni festival ilustracija ’36 Mountains’ koji počinje sutra

Međunarodni festival ilustracija 36 Mountains ove će se godine održati od 15. do 20. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Peto izdanje festivala pretvorit će HDLU-u u kulturno-umjetničko središte u kojem će biti predstavljeni inspirativni autorski radovi više od dvadeset mladih ilustratora.

Posebnost i ovogodišnje izložbe ističe se u igri svjetla i mraka, te inovativnom postavu. Na festivalu jedinstvenog karaktera čija je tema blok japanskog stila predstavit će se 24 umjetnika, od koji je 7 pozvanih, a 17 odabranih na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi. U sastavu žirija bili su organizatorica festivala Jelena Bando te umjetnici Tea Jurišić i Zoran Pungerčar.

Zemlja partner je Francuska s kojom festival dovodi umjetnički kolektiv Atelier McClane koji će se predstaviti blokom u HDLU, te samostalnom izložbom u Francuskom institutu. Ulaz tijekom svih pet dana trajanja festivala je besplatan, uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera, nošenje zaštitne maske i držanje propisane fizičke udaljenosti.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori