Počinje nova sezona Drugog kadra

Počinje nova sezona Drugog kadra

Fotografija iz serije Dalmacija polaznika DRUGOG KADRA

Škola umjetničke fotografije DRUGI KADAR po peti put upisuje svoje polaznike. Ova jedinstvena radionica namijenjena je svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu.

DRUGI KADAR

Tijekom trajanja radionice posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama poput portreta i pejzaža, koje se potom transformiraju u završni konceptualni fotografski rad. Polaznici kroz radionicu razvijaju osobni kritički pristup, te stvaraju osnovu za nastavak samostalnog učenja i daljnjeg umjetničkog razvoja. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, te razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, kroz praktičan i dinamičan rad na osobno fotografskom projektu podupire će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika.
Pored predavanja planirana je i terenska nastava, te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima, kao i fotografiranje na terenu. Svaki polaznik će u okviru rada na projektu imati mogućnosti individualnih konzultacija. Za svakog polaznika radionice osigurani su tiskani materijali. Radionica je namijenjena svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

Fotografija iz serije Trazeci Snezanu polaznice DRUGOG KADRA

Radionica u trajanju od tri mjeseca održavat će se svakog ponedjeljka od 1.10.2017. godine od 18 do 21 sati u književnom klubu BOOKSA, Martićeva 14d, Zagreb.
Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vaša očekivanja od radionice. Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com zaključno s 29.09.2017. Broj polaznika je ograničen.

Ove godine jednodnevnu radionicu održat će slovenski fotograf JAKA BABNIK, predavanje o umjetničkom projektu MAŠA BAJC, a kao gost umjetnik nam dolazi BORKO VUKOSAV. Cijena radionice za četiri mjeseca iznosi 1.700 kuna i može se platiti u ratama. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 099 8020 533 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com
Radionicu organizira KOLEKTOR – Centar za vizualne umjetnosti. Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić. Sve novosti možete pratiti na Facebook stranici.

 

Učitati još
Zatvori