Art knjige: Besplatno preuzmite više od 200 naslova iz slavnog Guggenheim muzeja

Za sve ljubitelje čitanja stiže super vijest iz Guggenheim muzeja u New Yorku. Omogućili su besplatno preuzimanje više od 200 naslova umjetničkih knjiga i kataloga s izložbi. Tako na jednom mjestu možete izabrati naslove koji datiraju skroz u 1936. godinu i uključuju najveća imena u modernoj i suvremenoj umjetnosti.

Besplatno preuzimanje art knjiga

Sigurno ćemo pričekati još neko vrijeme kako bi krenuli s obilaženjem muzeja kako domaćih tako i stranih. Izložbe najvećih svjetskih umjetnika možemo gledati u virtualnim turama, a mnogi su se muzeji pobrinuli kako ne bi bili zakinuti i za njihove publikacije. Tako je Guggenheim otvorio svoju virtualnu knjižaru. Mnoge od ovih knjiga povezane su s izložbama (samostalnim i grupnim) najvećih svjetskih umjetnika kao što su Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Gustav Klimt, Egon Schiele, Edvard Munch i mnogi drugi. Besplatno preuzimanje knjiga dostupno je na ovom linku.

Pregledno posložena arhiva

Cijela arhiva koja broji više od 200 naslova može se pretraživati po umjetniku, godini, umjetničkom pravcu. Svi materijali mogu se preuzeti u različitim formatima uključujući Kindle i PDF formate. Tekstovi su prilagođeni da se lako čitaju na svim uređajima, a umjetnička djela možete zumirati do detalja. Muzej organizira i virtualne ture, a s obzirom na to da ćemo na putovanja još pričekati ovo je možda idealna prilika za zaviriti u jedan od najpoznatijih svjetskih muzeja.

Foto: archive.org

0